Domarnämnden

Förvaltningsrätten i Karlstad söker en rådman

Arbetsuppgifter

Verksamheten vid Förvaltningsrätten i Karlstad är organiserad i tre enheter, en dömande, en beredande och en kanslienhet. Vårt arbetssätt präglas av lagarbete i en modern organisation. Målen bereds i största möjliga mån av beredningsjurister, som i många fall är specialister. Domarrollen är i hög utsträckning renodlad och det finns utrymme för specialisering.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med ett öppet och positivt arbetsklimat. Vi arbetar för att vara en nytänkande arbetsplats med delaktiga medarbetare som är engagerade i hela verksamheten.

Förvaltningsrätten arbetar ständigt med utveckla verksamheten. För närvarande fokuserar vi på digitalisering, domstolskultur och medarbetarskap. Som domare är du i högsta grad delaktig i vårt kvalitativa arbete med externt bemötande och vårt förtroendearbete.      

Kvalifikationer m.m.

Förutom att du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare bör du ha god samarbetsförmåga, vara öppen, drivande och beredd att engagera dig i både stora och små utvecklingsprojekt med förvaltningsrättens bästa i fokus. Som rådman tar du ett medansvar för hela verksamheten och för att arbetet vid domstolen utförs på ett rättssäkert och effektivt sätt.

Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin. 

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Om Förvaltningsrätten i Karlstad

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är belägen i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Läs mer

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättningAnsökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Arbetsgivarens referensnummer: 103-2018Kontakt

Marie-Jeanette Axelius Friberg, Lagman, 
054-14 85 01

Caroline Tengberg, administrativ chef, 
054-14 85 35Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 13 januari . Arbetsort : Karlstad . Publicerat : 5 december

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Domarnämnden

Alla jobb hos Domarnämnden

Liknande jobb Förvaltningsrätten i Karlstad söker en rådman