DNB

Senior Compliance Officer sökes till DNB Sverige

DNB är Norges största bank och har samtidigt bred internationell närvaro. Inom sektorerna energi, shipping och fiske har koncernen en globalt ledande kompetens. Koncernen är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. I Sverige har vi bedrivit bankverksamhet sedan 1995, och idag är flera av DNBs verksamhetsområden representerade på denna marknad; DNB Bank, DNB Finans, DNB Markets samt Autolease.

Vi arbetar cirka 450 personer på DNB i Sverige, fördelat på kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer om oss på www.dnb.se

 

Compliancefunktionen på DNB Sverige växer och vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt kontor i Stockholm. Du kommer hos oss bli en viktig del i den fortsatta utbyggnaden av Compliancefunktionen och kommer att ges stora möjligheter att utvecklas i en spännande miljö på en av nordens ledande banker.

Som Senior Compliance Officer kommer du arbeta med bankens samtliga affärsområden, vilket innebär att du kommer arbeta mycket brett och med en lång rad spännande frågor. Du kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga medarbetare på Compliancefunktionen och rapporterar till Head of Compliance i Stockholm.


Arbetsbeskrivning

• Du ingår i en oberoende kontroll- och rådgivningsfunktion där du förväntas genomföra riskanalys, planering, rapportering och uppföljning av regelefterlevnad - såväl extern som intern.

• Aktivt följa utveckling och trender på regelverksområdet där du förväntas ge verksamheten råd i regulatoriska frågor samt i att utveckla nya rutiner och processer med anledning av nya regelverkskrav.

• Utföra, utveckla och analysera compliance controls/testing tillhör dina löpande arbetsuppgifter.

• Delaktig i kontakt med tillsynsmyndigheter, extern/intern revision m.fl.

• Du deltar i att utarbeta informations- och utbildningsplaner för affärsverksamheten rörande regelverksfrågor samt bidra till vidareutvecklingen av det interna regelverket. 

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad jurist och med flerårig erfarenhet från compliancearbete inom investmentbank, corporate banking, kreditmarknadsbolag, juridisk byrå eller liknande. Då tjänsten är bred söker vi dig som idag redan arbetar i en liknande position, eller som har en uttalad vilja att arbeta i en sådan roll.

 

Du har en vilja att lära dig affärsprocesser och finansiella produkter/tjänster inom såväl corporate/investment banking, capital markets som finansbolagsverksamhet.

Som person är du självständig, strukturerad, analytisk och engagerad samt har en förmåga till att ta egna initiativ. Vidare har du en god samarbetsförmåga och hög personlig integritet.

 

Om du har erfarenhet från matrisorganisationer och/eller av att jobba i filialform är det meriterande, då DNB Sveriges verksamhet i huvudsak bedrivs i filialform. Även tidigare erfarenhet inom riskhantering är meriterande.

 

Du har god erfarenhet av att dokumentera samt kommunicera i tal och skrift - såväl på engelska som på svenska.

 

 

Vad kan DNB erbjuda dig?

Som Senior Compliance Officer på DNB får du anställning i en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Du blir en del av en företagskultur som präglas av engagemang, öppenhet och mycket driv och kommer arbeta på central adress i Stockholm. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

 

DNB strävar efter att skapa en arbetsplats där medarbetare trivs och känner sig trygga. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de produkter- och tjänster som DNB erbjuder.

 

 

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande. Ansök därför redan idag.


I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se


DNB genomför bakgrundskontroll vid alla externa rekryteringar. Kontrollen genomförs av ToFindOut efter samtycke av kandidaten.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 augusti

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från DNB

Alla jobb hos DNB

Liknande jobb Senior Compliance Officer sökes till DNB Sverige