Datainspektionen

Jurist

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle.


Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi rekryterar ytterligare en jurist till enheten för rättsväsende, försvar och kamera. Tjänsten är ett vikariat på 10 månader med möjlighet till förlängning.Arbetsuppgifter

Som jurist på Datainspektionen arbetar du tillsammans med dina kollegor med handläggning av tillståndsfrågor, tillsynsärenden, klagomål, förhandssamråd, förfrågningar och remisser.


Inom ramen för enhetens kameraverksamhet arbetar du främst med tillståndsfrågor. Tillsynsarbetet består bland annat i att leda och delta i inspektioner. Tillsyn utövas både på plats hos olika verksamheter och från vårt kontor i Stockholm varför resor i tjänsten förekommer.


Tjänsten innebär också att du kan komma att delta i arbetet inom ramen för myndighetens utbildningsverksamhet.Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen. Du har genomfört notarietjänstgöring eller har annan likvärdig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har god kännedom om förvaltnings-, offentlighet- och sekretesslagstiftning och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete på myndighet. Det är också meriterande om du har något eller några års erfarenhet av arbete med tillsyn, liksom om du har erfarenhet av processföring. Det är även meriterande om du har erfarenhet av och intresse för dataskydds- och integritetsfrågor.Personliga egenskaper

Som person är du van att arbeta självständigt och har förmågan att driva dina ärenden framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågor och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Ett intresse för it-frågor och teknik underlättar möjligheterna att lösa arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt.


Du är noggrann och levererar med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Du är lösningsorienterad och arbetar proaktivt. Du har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.Tjänsten

Kameraverksamheten är organisatoriskt placerad inom Enheten för rättsväsende, försvar och kameraövervakning. Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under perioden 1 november 2019 - 31 augusti 2020 med möjlighet till förlängning.


Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst.Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Charlotte Waller Dahlberg, 08-657 61 41
  • HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49
  • Facklig representant Paulo Zavala, 08-657 61 16.


Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 22 september 2019. Din ansökan med CV och personligt brev skickar du via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se alternativt skickar till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm. Ange referens dnr DI-2019-9227.


När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.Om Datainspektionen

Datainspektionens vision är ett samhälle där den personliga integriteten värdesätts och respekteras. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar intensivt med implementering av ett antal nya uppdrag, införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och rådgivande arbetssätt. Vi erbjuder en utvecklingsorienterad organisation med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 40 minuter sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 augusti

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Jurist