Datainspektionen

Datainspektionen söker ytterligare en verksjurist

EU:s dataskyddsreform som börjar gälla i maj 2018 innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. Datainspektionen får fler uppgifter, bland annat att löpande följa och rapportera om utvecklingen inom integritetsskyddsområdet och att ta emot och hantera personuppgiftsincidenter. Myndigheten får också nya befogenheter och kommer bland annat besluta om administrativa sanktioner. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har regeringen givit Datainspektionen ett utökat uppdrag och den stödjande och rådgivande rollen blir tydligare. Myndigheten kommer att byta namn och samtidigt växa kraftigt. Vi söker nu dig som vill vara med och driva den största integritetsstärkande reformen på länge!

 

Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och behöver nu stärka resurserna på det verksjuridiska området.

Arbetsuppgifter

Som verksjurist ska du ge myndighetens stöd i verksjuridiska frågor. Du kommer att arbeta med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess och annan myndighetsjuridik.

I din roll som verksjurist förväntas du bland annat  

  • hantera och ge rättsligt stöd i frågor om offentlighet och sekretess,
  • löpande ta fram och hålla styrdokument och andra stöddokument uppdaterade,
  • hantera och ge rättsligt stöd kring innehållet i inspektionens styrande dokument inklusive regler och rutiner för registratur och arkiv,
  • hantera och ge rättsligt stöd i andra juridiska frågor som typiskt sett förekommer på en statlig förvaltningsmyndighet.

Du utgör stöd till chefsjuristen och deltar i implementerings- och kvalitetssäkrande uppgifter. Utbildning och andra utåtriktade aktiviteter förekommer därför ofta.

 

Kvalifikationer

Vi söker en skicklig medarbetare som  

-         har juristexamen,

-         har flerårig dokumenterad  erfarenhet av att arbeta med verksjuridiska frågor i statlig förvaltning, och

-         har mycket goda kunskaper i förvaltnings-,  offentlighet- och sekretesslagstiftning,

-         har goda kunskaper i engelska.

 

Det är meriterande om du är notariemeriterad eller har annan motsvarande erfarenhet. Det är också meriterande om du har särskild erfarenhet inom något av följande områden: informationssäkerhet, upphandling eller arbetsrätt inom det offentliga.

Personliga egenskaper

Som person är du lösningsorienterad och har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar. Du stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du är drivande, social och initiativrik samt har en utvecklad pedagogisk förmåga. Du har en stark vilja att uppnå resultat och har samtidigt ett systematiskt och noggrant arbetssätt. Du kan förstå och analysera komplexa frågor och tycker om och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har även förmåga att arbeta självständigt och tar ansvar för resultat med hög kvalitet.

 Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap krävs eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Tjänsten

Är organisatoriskt placerad under chefsjuristen.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Omfattning: Heltid.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Ingela Johansson, 0722-34 31 50, ingela.johansson@datainspektionen.se. Facklig representant är Josefine Paulie 08-657 61 05

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 23 maj 2018. Din ansökan skickar du till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se 

Ange referens dnr 384-2018.

 

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen söker ytterligare en verksjurist