Datainspektionen

Datainspektionen söker jurister som brinner för att sprida kunskap

EU:s dataskyddsreform, GDPR, som börjar gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskydds­området. Datainspektionen får fler uppgifter, bland annat att löpande följa och rapportera om utvecklingen inom integritetsskyddsområdet och att ta emot och hantera personuppgiftsincidenter. Myndigheten kommer att byta namn och samtidigt växa kraftigt Det är en stor efterfrågan på information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen också fått ett utökat uppdrag och den stödjande och rådgivande rollen blir tydligare. Vi söker nu dig som vill vara med och arbeta med det stödjande och rådgivande arbetet vid vår nyinrättade enhet för kommunikation och utåtriktad verksamhet.

 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med kollegor arbeta i Datainspektionens upplysningstjänst. Upplysningstjänsten ger råd och vägledning till privatpersoner, företag, myndigheter och organisationer om hur dataskyddsförordningen, GDPR, och de övriga regelverk som Datainspektionen utövar tillsyn över ska tillämpas. I arbetsuppgifterna ingår även att tillsammans med kollegor delta som föreläsare i Datainspektionens utbildnings- och föreläsningsverksamhet, att delta i arbetet med att producera informationsmaterial till Datainspektionens webbplats samt att i övrigt medverka i att utveckla myndighetens utåtriktade uppdrag.

 

 
Kvalifikationer

Du har en jur. kand.-examen, juristexamen eller kandidat/magisterexamen i rättsvetenskap.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av och intresse för dataskydds- och integritetsfrågor
  • förståelse för IT-frågor och teknik då det underlättar möjligheterna att kunna lösa arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt
  • arbetat med textpublicering eller annan utåtriktad/stödjande verksamhet.

 

Du har en mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa regelverk och på ett enkelt och pedagogiskt sätt förmedla kunskap om dessa. För att lyckas med detta behöver du ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och mycket goda kunskaper i svenska.


 


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse för integritetsfrågor, som brinner för att ge råd och stöd och förmedla kunskap till andra samt är intresserad av att producera informationsmaterial. Du ska vara serviceinriktad samt ha en fallenhet för att föreläsa för andra.

 

För att lyckas med rollen behöver du vara utåtriktad, strukturerad, ha förmåga att se helheten i myndighetens arbete, skicklig på att föreläsa samt uppskatta både att samarbeta med andra och att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är initiativtagande och lösningsorienterad och tycker om att driva ditt arbete framåt. Du kan lätt ta dig an nya uppgifter och är flexibel.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på Datainspektionen:
http://www.datainspektionen.se/jobb

Vi erbjuder dig en utvecklingsorienterad organisation med mycket kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning.


Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 3 juni 2018.  

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten kontakta HR-specialist Ingela Johansson, 0722-34 31 50, ingela.johansson@poolia.se. Enhetschefen Catharina Fernquist, 08-657 61 18 eller catharina.fernquist@datainspektionen.se. Facklig representant Josefine Paulie, 08-657 61 05

 

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 3 juni 2018 . Din ansökan skickar du till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se 

Referens dnr 434-2018

Övrigt

När beslut om tillsättning har fattats, kommer detta att meddelas på Datainspektionens anslagstavla.

 

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

 

Sista ansökningsdag : 3 juni . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Data & IT Juridik


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen söker jurister som brinner för att sprida kunskap