Datainspektionen

Datainspektionen söker jurister

Vill du arbeta på en myndighet som värnar integriteten. På Datainspektionen får du chansen att tillsammans med engagerade kollegor arbeta med ett högaktuellt rättsområde som är under ständig förändring och utveckling.

 

I maj 2018 börjar de nya EU-reglerna på dataskyddsområdet att tillämpas. Den nya förordningen och det nya direktivet innebär den största förändringen på dataskyddsområdet på flera decennier och får stora konsekvenser för Datainspektionen.

 

För att kunna lösa de nya uppgifter som kommer att läggas på Datainspektionen söker inspektionen nu flera jurister, som befinner sig i ett tidigt skede av karriären, för tillsvidareanställning som handläggare vid myndighetens enheter för tillsyn.  

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig del i Datainspektionens arbete med att rusta myndigheten och omvärlden med anledning av EU-reformen.

Arbetsuppgifterna är omväxlande. En central del av arbetet består av att handlägga ärenden rörande klagomål, förfrågningar, samråd, tillsyn och remisser. I arbetsuppgifterna ingår även att föreläsa vid Datainspektionens externa utbildningar och att tjänstgöra i inspektionens upplysningstjänst. Resor inom och utom riket kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jurist- eller jur. kand-examen. Du ska ha fullgjort notariemeritering vid tings- eller förvaltningsrätt, alternativt ha annan erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som enligt Datainspektionens bedömning motsvarar notarietjänstgöring. Det är härutöver särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete med dataskydds- och integritetsfrågor, tillsyn, EU-rätt, it eller remissarbete. 

Dina personliga egenskaper

Du arbetar självständigt men har samtidigt en god samarbetsförmåga. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du har ett gott omdöme och ett intresse av att delta i Datainspektionens utbildnings- och informationsverksamhet. Ett intresse av och en förståelse för it-frågor och teknik underlättar möjligheterna att kunna lösa arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt. Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Heltid, tillsvidareanställning. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde

Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Skriftlig ansökan med personligt brev, meritförteckning och med angivande av diarienummer 104-2018 ska ha inkommit till Datainspektionen, Box 8114,

104 20 Stockholm eller via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se, senast måndagen den 19  feb 2018.

 

För ytterligare information om tjänsterna kontakta någon av enhetscheferna Vilhelm Andersson, enhet för rättsväsende försvar och kamera  08‑657 61 41, enhetschefen Catharina Fernquist, enheten för närings-och arbetsliv, 08-657 61 18, eller enhetschefen Katarina Tullstedt, enheten för myndigheter , vård och utbildning, 08-657 61 40.

 

Fackliga representanter och kontaktpersoner vid Saco-föreningen är Adolf Slama 08-6576112

Övrig information

I urvalsarbetet utgår vi från erfarenhet, utbildning och andra formella och personliga krav som vi angett i annonsen. De kandidater som bäst uppfyller kraven kommer vi att kontakta för en intervju. Hör du inget från oss under de närmaste veckorna betyder det att du inte har gått vidare i rekryteringsprocessen. När rekryteringen är avslutad kommer information om detta att anslås på Datainspektionens anslagstavla och meddelas på inspektionens webbplats.

 

För tjänstgöring på enhet rättsväsende försvar och kamera krävs svenskt medborgarskap. En förutsättning för anställning på den enheten är dessutom att du godkänns vid säkerhetsprövning.

 

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

 

Sista ansökningsdag : För 2 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen söker jurister