Datainspektionen

Datainspektionen rekryterar jurist

Om Datainspektionen

Datainspektionens vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar intensivt med implementering av ett antal nya uppdrag, införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och rådgivande arbetssätt. Vi erbjuder en utvecklingsorienterad organisation med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap.

 

 

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle.

 

 

Datainspektionen rekryterar jurist

Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi rekryterar ytterligare en jurist till vår verksamhet inom enheten för näringsliv och arbetsliv.

 

 

Arbetsuppgifter

Som jurist på enheten för näringsliv och arbetsliv arbetar du med handläggning av tillsynsärenden, klagomål, förhandssamråd, förfrågningar och remisser som rör dataskyddsförordningen, kreditupplysningslagen och inkassolagen.

 

Tillsynsarbetet består bland annat i att leda och delta i inspektioner. Tillsyn utövas både från vårt kontor i Stockholm och på plats hos olika verksamheter varför resor i tjänsten förekommer. Du kommer att vara en viktig del i Datainspektionens arbete med att utveckla tillsynen inom vår verksamhet vilket innebär nära samarbete med övriga medarbetare på myndigheten, ofta i projektform.

 

Tjänsten innebär också att du föreläser inom ramen för myndighetens utbildningsverksamhet. Du förväntas också bidra i utveckling och framtagning av Datainspektionens informationsmaterial.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen. Du har genomfört notarietjänstgöring eller har annan likvärdig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har god kännedom om förvaltnings-, offentlighet- och sekretesslagstiftning. Dessutom har du erfarenhet av tillsynsarbete och utbildningsaktiviteter. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med dataskydds- och integritetsfrågor, liksom om du har erfarenhet av inkasso- och kreditupplysningsfrågor. Har du erfarenhet av arbete med digitaliseringsfrågor och utveckling av informationsmaterial är det också meriterande.

 

 

Personliga egenskaper

Som person är du van att arbeta självständigt och har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågor och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Ett intresse för integritetsskydd och digitaliseringens utmaningar underlättar möjligheterna att lösa arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt.

 

Du är noggrann och levererar med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Du är lösningsorienterad och arbetar proaktivt. Du har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och stimuleras av en miljö där vi prövar gällande föreställningar mot nya idéer och framtida behov. Du är en god skribent och har förmågan att skriva målgruppsanpassat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

 

 

Tjänsten

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom Enheten för näringsliv och arbetsliv. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

 

 

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Catharina Fernquist, 08- 08-657 61 18
  • HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49
  • Facklig representant Josefine Paulie, 08-657 61 05.

 

 

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 31 mars 2019. Din ansökan med CV och personligt brev skickar du via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se alternativt skickar till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm. Ange referens dnr DI-2019-3314.

 

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.
Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen rekryterar jurist