Datainspektionen

Datainspektionen rekryterar en till två jurister

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. Datainspektionen har fått ett utökat uppdrag som rör skyddet av personuppgifter, utökade befogenheter i form av bland annat administrativa sanktionsavgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Myndigheten är idag en verksamhet i stor förändring med ett stort och samhällsviktigt uppdrag. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle - tillsammans värnar vi den personliga integriteten.

Vi rekryterar nu ytterligare en till två jurister till enheten för näringsliv och arbetsliv. Hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande och aktuell juridik som påverkar medborgare och organisationer i vårt samhälle.


Arbetsuppgifter
Som jurist på enheten för näringsliv och arbetsliv arbetar du tillsammans med dina kollegor med handläggning av tillsyns- och tillståndsärenden, klagomål, förfrågningar, förhandssamråd och remisser som rör dataskyddsförordningen, kreditupplysningslagen och inkassolagen. Arbetet på enheten innebär ofta samarbete med andra dataskyddsmyndigheter inom EU.

Tillsynsarbetet består bland annat i att leda och delta i inspektioner. Tillsyn utövas både på plats hos olika verksamheter och skriftligen från vårt kontor i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

Du kommer att vara en viktig del i Datainspektionens arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt inom enheten vilket innebär nära samarbete med övriga medarbetare på enheten och övriga organisationen, ofta i projektform.

I enhetens arbetsuppgifter ingår även att processa vid domstol och att föreläsa inom ramen för Datainspektionens utbildningsverksamhet.

Enhetens övergripande ansvarsområde omfattar arbete med och bevakning av frågor som huvudsakligen rör dataskydd inom närings- och arbetslivet samt inkasso- och kreditupplysningsverksamhet. Arbetet är omväxlande och utåtriktat och innebär kontakter med externa organisationer och media.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska och du har mycket lätt för att uttrycka dig på ett sätt som tydliggör komplicerade juridiska frågeställningar för olika målgrupper.

Genomförd notarietjänstgöring är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av tillsynsverksamhet eller arbete med dataskyddsfrågor samt erfarenhet av ärendehandläggning på en svensk myndighet.


Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och tillmötesgående sätt. Du är samtidigt van att arbeta självständigt för att leverera din del i olika projekt. Du är ansvarstagande och arbetar effektivt mot mål även under skiftande förutsättningar. Du är samtidigt noggrann och har förmågan att leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning.

Dataskyddsreformen är relativt ny och det finns många områden som behöver utvecklas och praxis skapas. Du har förmågan att fatta beslut för att driva ditt arbete framåt, enskilt eller tillsammans med dina kollegor i grupp. Du är stresstålig och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Du drivs av utveckling och av att tillsammans med andra utveckla verksamheten med ett övergripande helhetsperspektiv. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter med fokus på lösningar och resultat. Du tycker om att arbeta utifrån ett strategiskt perspektiv utan att förlora fokus på de avgörande detaljerna i ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Tjänsten
Tjänsten är organisatoriskt placerad inom enheten för näringsliv och arbetsliv. Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.


Frågor om tjänsten
För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

• Enhetschef Catharina Fernquist, 08-657 61 18,
• HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49 eller
• Facklig företrädare Nazli Pirayehgar, 08-657 61 56


Hur ansöker jag?
Sista dag för ansökan är den 4 oktober 2020. Din ansökan med cv och personligt brev sänder du via e-post till datainspektionen@datainspektionen.se alternativt skickar till Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm. Ange referens dnr DI-2020-8056.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.


Om Datainspektionens ledarskap och medarbetarskap
Vi erbjuder en engagerad och öppen arbetsplats med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar intensivt med implementering av ett antal nya uppdrag, införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och rådgivande arbetssätt.

Vårt ledar- och medarbetarskap bygger på vår värdegrund om tillit, tydlighet, tillgänglighet, transparens och tillsammans. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle - tillsammans värnar vi den personliga integriteten.Ansök nu

 


 

Sista ansökningsdag : 4 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Datainspektionen

Alla jobb hos Datainspektionen

Liknande jobb Datainspektionen rekryterar en till två jurister