CSN

Systemutvecklare inriktning testautomatisering

Om arbetsplatsen

På CSN gör vi studier möjligt. Vårt uppdrag är att administrera det svenska studiestödet. Det innebär att vi beslutar om och betalar ut bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. Vi hanterar återbetalningen av studielån till staten. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

CSN:s IT-avdelning har till uppdrag att förse CSN med utmärkta IT-lösningar. Vi erbjuder dig att vara med på en spännande och utmanande resa där vi skapar vår framtid med inriktning att skapa värde för kund, skapa en effektiv och hållbar verksamhet samt skapa en attraktiv arbetsplats. Vi har startat en verksamhetsdriven systemförnyelse med målet att införa nya tekniska lösningar och arbetssätt i framkant vilket gör det möjligt för CSN att effektivisera verksamheten till nytta för kunder och uppdragsgivare.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med att skapa en utmärkt kundupplevelse? 

Vi söker nu systemutvecklare med fokus inom testautomatisering med stationeringsort Sundsvall.

En väl fungerande kvalitetssäkring av våra IT-leveranser är en förutsättning för att för att kunna leverera en utmärkt kundupplevelse. CSN arbetar enligt agila metoder och har påbörjat ett förändringsarbete för att etablera Continuous Delivery där testautomatisering är ett fokusområde. Syftet med testautomatiseringen är att bland annat att kontinuerligt förbättra vår kvalitet i leveranserna, korta ledtiden till produktion, öka effektiviteten i vår testverksamhet. 

Du kommer att arbeta tillsammans med utvecklare, systemarkitekter, kravspecialister och testare för att ständigt förbättra våra tekniker, arbetssätt och metoder inom kvalitetssäkring. 

Vi arbetar med intressanta tekniker för testautomatisering och använder verktyg som JUnit, Arquillian, Jenkins, Cucumber, Loadrunner i kombination med egenutvecklade testverktyg. 

Arbetsuppgifter
- Designa, bygga upp och förbättra ramverk för prestandatest och testautomatisering som gör att CSN kan leverera produkter av absolut toppkvalitet
- Vara med och identifiera vilka verktyg som passar bäst för det som ska testas
- Skriva återanvändbara tester i olika språk såsom t.ex. Java, JavaScript, Python
- Arbeta med testautomatisering av produkter med flera segment t.ex. UI, Webservers, Api.
- Aktivt identifiera och föreslå förbättringar i våra arbetssätt och delta i implementeringen av dessa förbättringar
- Planera, förbereda och genomföra testautomatisering och prestandatest

Vi erbjuder dig möjligheter till omvärldsbevakning, kompetenshöjning och spännande innovationsarbete. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst kandidatexamen med it-inriktning, t.ex. civilingenjör med datainriktning, systemvetenskaplig utbildning eller ca 5 års arbetslivserfarenhet. 

Du har en bakgrund som systemutvecklare och ett genuint intresse av test. Du har några års erfarenhet av arbete med prestandatest och/eller testautomatisering

Du har:
- Utvecklat i Java, Javascript, Python, PowerShell eller PHP
- Erfarenhet av en/flera av testautomatiseringsverktyg (JUint, Cucumber, Selenium, SoapUi, , JMeter eller liknande) och/eller arbetat med testverktygskonfiguration och skript i LoadRunner eller likande verktyg.

Det är meriterande om du har erfarenhet av: 
- Införande av nya testprocesser och verktyg för test inom större projekt eller inom en IT-organisation
- Versionshanteringsverktyg
- Erfarenhet och förståelse för bygg- och leveransprocesser

Du har passion för testautomatisering, är självgående och har kapacitet att ta initiativ och driva ditt eget arbete. Du har även intresse av och förmåga att utveckla testramverket samt hjälpa våra utvecklare och testare att öka IT-stödets testbarhet.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Ansökan

Referensnummer:   C20632/2018

 

Övrigt

CSN erbjuder dig förutsättningar för att skapa en bra balans mellan jobb och fritid, vi investerar i dig då det är bra både för oss och för din personliga utveckling. Med rätt ledarskap och bra kollegor skapar vi tillsammans en trivsam och utvecklande miljö. 

Låter det intressant? Då är CSN rätt plats för dig!

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. 

Om du önskar hjälp med om hur du ansöker - kontakta supporten på 0771-693 693. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 23 september . Arbetsort : Sundsvall

Kategorier : Systemvetare


Senaste jobben från CSN

Alla jobb hos CSN

Liknande jobb Systemutvecklare inriktning testautomatisering