CSN

Systemutvecklare

Om arbetsplatsen

På CSN gör vi studier möjligt. Vårt uppdrag är att administrera det svenska studiestödet. Det innebär att vi beslutar om och betalar ut bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. Vi hanterar återbetalningen av studielån till staten. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

CSN:s IT-avdelning har till uppdrag att förse CSN med utmärkta IT-lösningar. Vi erbjuder dig att vara med på en spännande och utmanande resa där vi skapar vår framtid med inriktning att skapa värde för kund, skapa en effektiv och hållbar verksamhet samt skapa en attraktiv arbetsplats. Vi har startat en verksamhetsdriven systemförnyelse med målet att införa nya tekniska lösningar och arbetssätt i framkant vilket gör det möjligt för CSN att effektivisera verksamheten till nytta för kunder och uppdragsgivare.

Till ett av våra leveransteam söker vi en dig som vill kombinera rollerna systemutvecklare och lösningsarkitekt för att vara med och forma och utveckla våra framtida digitala lösningar. 

Arbetsuppgifter

I rollen som lösningsarkitekt kommer du att designa IT-lösningar baserade på krav från verksamheten samt existerande IT-tjänster. Du säkerställer återanvändning av befintlig funktionalitet samt att de övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder och integration följs i den tekniska arkitekturen. Som systemutvecklare driver du systemutvecklingen och coachar övriga teammedlemmar. Du utför också självständigt egen systemutveckling.
Du deltar i den löpande systemförvaltningen vilket innebär att tillsammans med teamet säkerställa och förbättra våra IT-tjänster. Du deltar även i uppdrag och projekt med ny- och vidareutveckling och har ett nära samarbete med andra leverans- och utvecklingsteam samt funktioner. 
I arbetet ingår också att: 
• delta i utvecklingen av CSN:s utvecklingsmodell 
• arbeta med verksamhetsutveckling utifrån metodiken Ständiga förbättringar 
• bidra med omvärldsbevakning inom systemutvecklingsområdet 
• bidra till innovation i de digitala lösningar som stödjer processerna inom enheten 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av systemutveckling/systemintegration i Java i komplexa, distribuerade systemmiljöer, gärna på Linuxplattform. Du har goda kunskaper om DB2 eller andra relationsdatabaser. Det är en fördel om du har kunskap om IBM produkten BPM (Business Process Manager) eller .net och har erfarenhet av agila arbetssätt. Vi ser gärna att har erfarenhet av att ta fram lösningar enligt tjänstebaserad arkitektur. 
Du har högskoleexamen med IT-inriktning t ex inom data- eller systemvetenskap alternativt vad vi anser är en relevant utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. 

Du har god förmåga att kommunicera och skriva på svenska samt förmåga att uttrycka dig på engelska och tillgodogöra dig engelsk dokumentation. 

Som person är du duktig på att samarbeta. Du är självgående och drivande. Du ser möjligheter med förändringar, är motiverad och målfokuserad. Du är analytisk och trivs med problemlösning, är utvecklingsinriktad och flexibel. Du lägger stor vikt vid hög kvalitet. 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Referensnummer:   C19217/2018

 

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi kan komma att tillämpa 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.
Om du önskar hjälp med om hur du ansöker - kontakta supporten på 0771-693 693. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Sundsvall

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från CSN

Alla jobb hos CSN

Liknande jobb Systemutvecklare