CSN

Gruppchef Eskilstuna

Om arbetsplatsen

På CSN gör vi studier möjligt. Vårt uppdrag är att administrera det svenska studiestödet. Det innebär att vi beslutar om och betalar ut bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. Vi hanterar återbetalningen av studielån till staten. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats som jobbar med ständiga förbättringar. På CSN får du vara med och utveckla statsförvaltningen och bidra till det viktiga uppdraget att göra studier möjligt. CSN är en myndighet som strävar mot att göra det enkelt för kunden.

Arbetsuppgifter

Utbetalningsavdelningen är CSN:s största avdelning och vi finns på nio orter. Avdelningen ansvarar för utbetalningsärenden både för studerande inom gymnasieskolan och vid universitet och högskola. Avdelningen handhar även ärenden för utlandsstuderande. Studiestödsutredarnas främsta arbetsuppgifter är handläggning av studiestöd samt kundservice via telefon och e-brev, men även systematisk verksamhetsutveckling.

Vi söker en gruppchef till vår kundnära verksamhet i Eskilstuna som vi utvecklar med kunden i fokus.

Som gruppchef inom CSN arbetar du verksamhetsnära med personalansvar för ca 20 medarbetare. Utifrån ett coachande ledarskap leder och fördelar du arbetet i den dagliga verksamheten. Du ansvarar också för att gruppen når uppsatta mål.

Att vara gruppchef hos oss innebär bl a att du:

* Aktivt bidrar till verksamhetens utveckling
* Aktivt deltar i kontorsledningen
* Ansvarar för att gruppens verksamhet bedrivs rättssäkert och med hög kvalitet 
* Har personal- och arbetsmiljöansvar
* På ett tydligt och pedagogiskt sätt kommunicerar budskap till medarbetarna 
* Engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för medarbetarna så att ni tillsammans når gruppens mål
* Ansvarar för medarbetarnas kompetensförsörjning 
* Följer upp dina medarbetares kvalitet och resultat
* Har ett tydligt arbetsgivarperspektiv
* Arbetar med kontinuerlig medarbetardialog både genom avstämningsmöten och individuella samtal
* Löser praktiska saker som dyker upp i vardagen

Kontoret leds av en kontorschef och ett antal gruppchefer. Du rapporterar till kontorschefen och ingår i kontorets ledningsgrupp. Tillsammans ansvarar ni för planering, uppföljning, information och utveckling av hela kontoret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. 
Du har haft en arbetsledande roll med personalansvar i minst 3 år där det ingått att framgångsrikt leda gruppen mot uppsatta mål. 

Vi ser det som meriterande om du har arbetat i handläggande/utredande verksamhet med ett tydligt kundfokus. 

Vi söker dig som ser att medarbetarnas kompetens och initiativ är avgörande för att lyckas i ditt uppdrag. Därför lägger du stor vikt vid att kommunicera och skapa delaktighet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt där budskap når fram och förväntningar är klara för alla berörda parter. Du praktiserar ett nära ledarskap som präglas av dialog och återkoppling och du har ett coachande förhållningssätt. Du möter förändringar snabbt och är en förändringsledare som har förmågan att se vad som behöver förbättras. Du trivs med att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. 

Du arbetar bra med andra och som person är du stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Vidare är du modig, står för dina åsikter, fattar väl avvägda beslut och visar gott omdöme. 

Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du ska även ha goda kunskaper i engelska. Du ska kunna hantera Microsoft Office-paketets programvaror, främst Word, Excel och PowerPoint.

Ansökan

Referensnummer:   C18508/2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.
Om du önskar hjälp med om hur du ansöker - kontakta supporten på 0771-693 693. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 april . Arbetsort : Eskilstuna

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från CSN

Alla jobb hos CSN

Liknande jobb Gruppchef Eskilstuna