Collector Bank

Senior Legal Counsel Corporate till Collector Bank

Collector är specialiserade på finansieringslösningar för företag och privatpersoner, med särskilt fokus på små och medelstora företagsbehov. Vi är företagens komplement till traditionella storbanker. Företagserbjudandet omfattar fastighetskrediter, företagskrediter och factoring.

 

Collector har sitt ursprung i en stark entreprenöriell förmåga att utmana konventioner vilket lever vidare som ett självklart förhållningssätt i vår verksamhet. Vi strävar efter att vara en attraktiv och dynamisk arbetsplats för drivna människor med olika personligheter och bakgrunder. Våra medarbetare får stor frihet och förväntas bidra med nya synsätt, lösningar och perspektiv.

 

Våra kontor finns i Göteborg (huvudkontor), Stockholm, Helsingfors och Oslo. Koncernens moderbolag Collector AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm.

 

Nu söker vi en Senior Legal Counsel med erfarenhet av företags- och fastighetsfinansiering.

 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss erbjuds en intressant tjänst där du har stort ansvar och inflytande och får möjlighet att vara med och påverka framtidens Collector Bank. Gemenskap, innovation och stor möjlighet att växa och utvecklas präglar kulturen på Collector Bank. Som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur i en fartfylld och stimulerande arbetsmiljö.

 

 

Vad ingår i rollen?

Som ansvarig jurist för Collector Banks företagssegment - som omfattar företags- och fastighetsfinansiering samt factoring - har du ett självständigt ansvar för samtliga legala frågor som rör segmentet. Du har ett nära samarbete med kollegor såväl inom segmentet som Collector Banks kreditavdelning. Rollen är avsedd att ingå i Collector Banks kreditkommitté som fattar kreditbeslut. Du kommer arbeta i ett nära team om sju bolagsjurister och en paralegal.

 

I arbetsuppgifterna ingår att upprätta och granska låneavtal och annan lånedokumentation för företags- och fastighetskrediter såväl som factoringkrediter. Du är ett stöd i kreditberedningsstadiet avseende finansierings- och säkerhetsstrukturer, samt rådger i obestånds- och sakrättsliga frågor. Du hanterar även fallissemangskrediter och för legala processer. Som ledamot av Collector Banks kreditkommitté har du en central roll med stort ansvar och inflytande.

 

Tjänsten är placerad i Göteborg eller Stockholm.

 

 

Vem söker vi?

Vi söker en jurist med erfarenhet av företags- och fastighetsfinansiering för en roll som ansvarig jurist för Collector Banks företagssegment. Vi söker dig som har en jur kand och minst åtta års relevant arbetslivserfarenhet, företrädesvis från bank och/eller advokatbyrå. Du har gedigna kunskaper inom företags- och fastighetsfinansiering och erfarenhet av att upprätta lånedokumentation. Förståelse för legala finansierings- och säkerhetsstrukturer, sakrätt och obeståndsrätt är ett krav. Erfarenhet av processföring är meriterande.

 

Som person är du affärsorienterad, kommunikativ och har hög integritet. Du behöver vara noggrann, kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbetssätt.

 

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

 

För ytterligare information eller frågor rörande bolaget och/eller tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på 0733 99 07 27, zarina.virsholm@sharprecruitment.se eller Elin Flodin på 0723 60 73 29, elin.flodin@sharprecruitment.se.

 

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 20 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Collector Bank

Alla jobb hos Collector Bank

Liknande jobb Senior Legal Counsel Corporate till Collector Bank