CDON

DPO och Risk Manager till CDON i Malmö

Vill du också vara en del av ett dynamiskt techföretag med ambitionen att bli Nordens, inte bara största, utan även bästa e-handelsplats? Vill du känna att din insats är betydelsefull? Vill du vara en del av något större där alla får plats och där mångfald inte bara är ett ord? Då är CDON rätt för dig.

 

CDON bedriver en konsument- och personuppgiftsintensiv verksamhet och strävar efter att säkerställa att bl a våra kunders personuppgifter skyddas och behandlas på ett korrekt sätt. Nu söker vi en person till rollen som DPO (Data Protection Officer/dataskyddsombud) och Risk Manager på vårt moderna huvudkontor i centrala Malmö.

 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig in i en föränderlig och dynamisk miljö i ett snabbrörligt techföretag. Du kommer att ha en självständig och viktig roll inom CDON, rapportera direkt till VD och CFO samt arbeta nära affärsverksamheten samt den övriga organisationen i en växande marknad.

 

Du kommer att ansvara för vidareutvecklingen och implementeringen av complianceprogram för dataskydd/personuppgiftshantering samt fungera som Risk Manager. Rollen kommer att ge dig stora möjligheter att självständigt utforma bolagets dataskyddsarbete och riskhantering.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

• vara ett kunskapsstöd och övervaka den interna efterlevnaden inom CDON gällande EU:s dataskyddsförordning/GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning

• upprätta, implementera och uppdatera interna policys och rutiner kopplade till CDON:s personuppgiftshantering; kontrollera att policys och rutinerna följs

• samla in information om hur organisationen behandlar personuppgifter

• ge råd om konsekvensbedömningar

• informera och ge råd inom organisationen

• vara CDON:s kontaktperson gentemot Integritetsskyddsmyndigheten (IMY); bistå och samarbeta med IMY, till exempel vid tillsyn

• Bistå i utredning av misstänkta dataintrång och övriga personuppgiftsincidenter samt att rapportera personuppgiftsincidenter till IMY och motsvarande myndigheter i övriga nordiska länder

• omvärldsbevakning och nätverkande/kunskapsinhämtning rörande spörsmål relaterade till utvecklingen inom dataskyddslagstiftning och praxis och annan integritetslagstiftning inom e-handelsbranschen

• fungera som kontaktperson för registrerade och bevaka deras rättigheter enligt dataskyddsförordningen/GDPR

• ansvara för risk managementprocessen; koordinera arbetet med att identifiera, värdera och mitigera risker samt utbilda organisationen i riskrapportering och klassificering. Vidare rapportera uppdaterat riskregister till ledningsgrupp regelbundet och vid behov till styrelse

 

 

Vem söker vi?

För rollen som DPO och Risk Manager söker vi dig som har högskoleutbildning (gärna inom juridik) eller motsvarande kvalifikationer samt flera års erfarenhet av arbete som dataskyddsombud. Du besitter mycket goda kunskaper inom arbete med dataskyddsförordningen, implementering, rådgivning och vidareutveckling av dataskyddfunktionen, gärna från e-handel. Det är en fördel om du har tidigare arbetat med konsumenträtt och/eller i en konsumentrelaterad verksamhet, samt arbetat med riskhantering i en sådan.

 

Som person är du duktig på att driva och utveckla processer och strukturer, implementering samt utbildning. Vidare bör du vara pragmatisk, proaktiv, kommunikativ, social, prestigelös, ta ägarskap och ansvar samt driva igenom beslut. Du har även hög integritet och tycker om att förmedla kunskap.

 

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Alexia Petrini på 0701 46 60 65 eller på alexia.petrini@sharprecruitment.se eller Zarina Virsholm på 0733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

 

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Om CDON

CDON AB (”CDON”) grundades år 1999 i Malmö och är idag Nordens största marknadsplats på nätet. Genom att vara en pionjär inom nordisk e-handel blev CDON snabbt ett välkänt varumärke. Under 2020 hade vi över 120 miljoner besök på vår webbsajt och 2,3 miljoner aktiva kunder. Kunderna kan välja att handla och jämföra priser på miljontals produkter vilket är det överlägset bredaste sortimentet bland nordiska e-handlare. Över 1 500 handlare erbjuder sitt sortiment på CDON:s plattform för att öka sin försäljning. Detta ger CDON ett brett sortiment som omfattar miljontals produkter inom film, musik, TV- och datorspel, kontorsvaror, böcker, leksaker, hemelektronik, vitvaror, sport, friluftsprodukter, skönhetsvård, mode, skor, datorer och datorprodukter. CDON:s aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market med kortnamnet CDON.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 2 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från CDON

Alla jobb hos CDON

Liknande jobb DPO och Risk Manager till CDON i Malmö