Brottsoffermyndigheten

Brottsoffermyndigheten söker handläggare för projekt och regeringsuppdrag vid kunskapscentrum

Brottsoffermyndigheten beslutar i ärenden om brottsskadeersättning och fördelar medel från Brottsofferfonden. Dessutom är myndigheten ett kunskapscentrum som förmedlar information och utbildning i syfte att stärka brottsoffers rättigheter samt ta till vara deras behov och intressen. Myndigheten finns i centrala Umeå.

 

På grund av flera tillkommande projekt och regeringsuppdrag söker myndigheten handläggare för arbete vid myndighetens kunskapscentrum. Vi söker dig med juristexamen eller annan akademisk examen inom rätts-, samhälls-, kommunikations- eller beteendevetenskap.

Du bör vara intresserad av humanjuridiska, samhälleliga och sociala frågor.

 

I arbetet hos oss kommer du bland annat att arbeta med genomförande av regeringsuppdrag, projekt, utbildningsinsatser, undersökningar, utvärderingar, föreläsningar samt representera myndigheten i kontakter med övriga rättsväsendet och andra centrala aktörer. Arbetet innebär kontakter med bl.a. civilsamhällets organisationer och andra statliga myndigheter. Arbetet är förenat med resor. Myndigheten har nyligen fått i uppdrag av regeringen att genomföra informations- och utbildningsinsatser med anledning av ny sexualbrottslagstiftning vilket kommer att utgöra en stor del av arbetsuppgifterna. Dessutom har myndigheten ett flertal andra pågående projekt om förbättrad och behovsanpassad information till brottsoffer samt om hot mot deltagare i det demokratiska samtalet.

 

Vi söker dig som:

 

·         har en god förståelse av rättskedjan och kunskaper om lagstiftning rörande brottsoffer

·         är utåtriktad och med god pedagogisk förmåga

·         har god servicekänsla och ett gott bemötande

·         är en god kommunikatör i tal och skrift

·         har god förmåga att samverka

·         har god förmåga att planera och organisera

·         är utvecklingsorienterad, nytänkande och prestigelös

·         har goda kunskaper i Officepaketet och engelska.

 

Erfarenhet av eller kunskap om projektledning, jämställdhetsarbete, våld i nära relationer och arbete med kommunikation är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet från liknande arbete vid annan myndighet eller organisation.

 

Anställningen avser tillsvidareanställning med provanställning. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald, jämlikhet och jämn könsfördelning.

 

Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Ulf Hjerppe, 090-70 82 54. För facklig information kontakta Tobias Nyström, SACO, 090-70 82 04.

 

Välkommen med din ansökan senast den 2 maj 2018 via e-post tillregistrator@brottsoffermyndigheten.se eller Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 UMEÅ.

 

Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar och ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 3019/18

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 maj . Arbetsort : Umeå

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Brottsoffermyndigheten

Alla jobb hos Brottsoffermyndigheten

Liknande jobb Brottsoffermyndigheten söker handläggare för projekt och regeringsuppdrag vid kunskapscentrum