Boverket

Kvalificerad jurist

Om arbetsplatsen
Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket har på senare tid fått utökade uppdrag inom digitalisering, inomhusmiljö och arkitektur. Idag arbetar cirka 300 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter
På enheten arbetar vi med tillsyn inom flera olika områden bland annat marknadskontroll av byggprodukter och energideklarationer. Enheten arbetar även med behörigheter, validering och EU-frågor inom enhetens områden. 

Arbetsuppgifterna består bland annat av handläggning av pro- och reaktiva tillsynsärenden samt av föreskriftsarbete, kvalitetssäkring av utredningar och yttrande. Även arbete med vägledning som innehåller kontakt med kommuner, myndigheter och även andra berörda. 

I tjänsten ingår även att bidra med juridiskt stöd och kompetens inom olika aktuella uppdrag både på den egna men även på andra enheter eller inom uppdragsavdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med juridiska frågor på en kvalificerad nivå. Vi tror att du har några års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med juridiska frågor inom offentlig eller privat sektor. 

Det är meriterande om du har 
• erfarenhet av att arbeta med utredningar
• erfarenhet av författningsskrivning och/eller föreskriftsarbete
• erfarenhet av projektledning

Även kunskap om svensk bygglagstiftning, EU-rätt samt teknisk kunskap inom bygg eller tillsynsområdet är meriterande. I grunden har du en jur.kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

För att trivas i rollen behöver du vara noggrann och analytisk. Du har även en god förmåga att resonera, utvärdera och utveckla juridiska frågor. Då delar av arbetet sker i projektform ser vi gärna att du trivs i rollen som projektmedarbetare där du bidrar med din juridiska kompetens. Andra delar av arbetet sker självständigt vilket ställer krav på att arbeta självständigt och strukturerat. Då du arbetar brett inom olika områden är det viktiga att snabbt kunna växla mellan olika frågeställningar. 

Du är serviceinriktad och är intresserad av utvecklings- och kvalitetsarbete inom ditt arbetsområde. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att framträda muntligt i olika sammanhang. 

I arbetsuppgifterna ingår myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av service. Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Ansökan
Referensnummer:   797/2019

Övrigt
För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare. 

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? 
Se arbetsplatsen på karta 
här.


Sista ansökningsdag
2019-03-24

Arbetsplats

Blekinge län

Kommun

Karlskrona

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Boverket?

Kontaktperson
Cecilia Ljungberg
Enhetschef 0455-35 32 80

Fackliga företrädare
Avdo Bojcic
Saco-S 0455-35 30 32

Tove Korske
ST-Boverket 0455-35 31 48



 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Karlskrona . Publicerat : 12 mars

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Boverket

Alla jobb hos Boverket

Liknande jobb Kvalificerad jurist