Boliden

Arbetsmiljöchef

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Idag består Bolidenområdet av ett anrikningsverk och guldlakverk i Boliden, och fyra närliggande gruvor. Antal anställda på Bolidenområdet är idag ca 600 personer.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att driva utvecklingen inom Bolidenområdet i arbetsmiljöfrågor. I ditt ansvarsområde ingår bland annat att;

Utveckla det förebyggande säkerhets- och arbetsmiljöarbetet

Vara en expertresurs inom Arbetsmiljölagstiftning och lagefterlevnad till områdets chefer, lokala miljösamordnare och anställda.

Samordna gemensamma arbetsmiljöfrågor inom Bolidenområdets gruvor och verk.

Utveckla och vara ett stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra avdelningar ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.

Skapa, och hålla i utbildningar inom arbetsmiljöområdet.

Samordna brandskyddsfrågor.

Ronder, revisioner och arbetsmiljörapportering.

Du leder ett team i form av en direkt underställd arbetsmiljöingenjör samt är samordnande för ett nätverk av personer inom arbetsmiljö som är anställda på våra verksamhetsorter. I rollen förväntas du samverka med affärsområdets avdelning för arbetsmiljö samt delta i våra interna nätverk inom arbetsmiljö. Det ingår också att bistå vid externa kontakter med myndigheter, branschorganisationer, leverantörer och studiebesök. Deltagande i koncern-/affärsområdesgemensamma Arbetsmiljöprojekt kan förekomma.

Du kommer att rapportera till General Manager för Bolidenområdet och ingå i Bolidenområdets ledningsgrupp. 

Utbildning/Erfarenhet

Vi vill att du har ingenjörsexamen inom arbetsmiljö eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig samt att du har flera års erfarenhet av kvalificerat brett arbetsmiljöarbete inom industrin, där arbetsmiljölagstiftning, systematiskt arbetsmiljöarbete och riskanalyser ska vara några av erfarenhetsområdena.

Erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom gruvbranchen är mycket meriterande.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. En god datorvana samt b-körkort är ett krav. I tjänsten ingår resor till våra avdelningar inom Bolidenområdet. Tjänsten är placerad i Boliden.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker dig som är initiativtagande och kan bidra med din kompetens till Bolidenområdet. Du har ett strukturerat & målinriktat arbetssätt och en utpräglad förmåga att skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen, bygga nätverk och att arbeta kundorienterat. Vi vill att du entusiasmeras av att arbeta med arbetsmiljö och ser områdets potential att bidra till vår verksamhets framgång.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm för förbättringar, ansvar för värdekedjan och personligt engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Upplysningar

Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Pär Göting, par.goting@boliden.com

Facklig information

Facklig information lämnas av Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.

Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Maria Lagerhielm, Human Resources, tfn 0910-77 40 95

Vi vill ha in din ansökan senast den 27 september 2018.

 Ansök nu

 


 

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 500 medarbetare och en omsättning på 40 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.

 

Sista ansökningsdag : 27 september . Arbetsort : Boliden

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Arbetsmiljöchef