Blendow Lexnova

Redaktionschef till nyhetsbyrån Blendow Lexnova

Vi bygger Nordens ledande juridiska nyhetsbyrå – nu söker vi en Redaktionschef

Arbetsuppgifter
I takt med att Nyhetsbyrån Blendow Lexnova växer söker vi en operativ redaktionschef med ansvar för den dagliga journalistiska produktionen såväl operativt som strategiskt.

Rollen innebär att leda och fördela arbetet på redaktionen enligt främst två sedvanliga huvuduppgifter som redaktör:

"Intake" - som en del i teamets omvärldsbevakning av bland annat domstolar, myndigheter, organisationer och annan media för beslut vad Blendow Lexnova ska rapportera om.
"Output" - den slutliga framställningen av egna texter om aktuella domstolsavgöranden.

Redaktionens skribenter tolkar och refererar avgörandena parallellt med redaktionellt med intake och följer processen från urval av intressanta avgöranden till färdiga nyheter.


Tjänsten innebär operativ del i nyhetsproduktion och bearbetning av egna samt andras texter. Vidare ingår ledning av personal, strategisk och operativ planering av  redaktionens arbete samt affärsutveckling. Arbetet är brett och innebär utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären.


Du medverkar i teamet för produktutveckling av våra nyhetstjänster samt rapporterar till Lexnovas Affärsområdeschef.

 

Profil
Som sökande skall du ha en juristexamen samt fallenhet för att skriva såväl nyhetsjournalistik som om juridik. Du har några års arbetslivserfarenhet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av affärsutveckling inom kommunikation eller media.
Erfarenhet från redaktionellt arbete och/eller journalistisk utbildning samt dokumenterad framgång av att leda personal är meriterande.

Vi söker dig som är självgående, kvalitetsmedveten och har hög integritet. Vidare är du lyhörd och har en utvecklad social förmåga. Vi värdesätter att du är kommunikativ, och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande arbetsplats på Humlegårdsgatan där du kommer att arbeta med ett av koncernens mest välkända varumärken. Du kommer att jobba med nyhetsflödet som inte bara påverkar en hel bransch utan nyheter som når långt utanför den primära målgruppen.

Du kommer att få jobba med duktiga kollegor i en organisation som präglas av entreprenörsanda och uppkavlade ärmar där vi tror på dig som individ. Vi strävar alltid framåt och sätter ständigt nya ambitiösa målsättningar.

 

Läs mer på www.ny.lexnova.se och www.blendow.se

 


Anställning och kontakt
Tjänsten avser heltidsarbete  med fast lön och sex månaders provanställning.
Vi tar emot ansökningar fram till 31 november, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång. Tänkt tillträde enl ök.
Skicka ett personligt brev med CV till anna.hellergard@blendow.se
. Märk din ansökan ”Redaktionschef”.

Om Blendow Lexnova och företaget

Nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till landets yrkesverksamma jurister och beslutsfattare genom våra olika nyhetstjänster. Blendow Lexnova är även en viktig källa för spridning av juridiska nyheter och information till allmänheten, då våra nyheter ligger till grund för t ex dagstidningen Dagens Juridik som ofta citeras i övrig media.

Vi arbetar med Sveriges tyngsta juridiska experter som analyserar och kommenterar intressanta rättsfall, lagstiftning och problemställningar i rättstillämpningen i juridiska analyser samt juridisk tv.

Blendow Lexnova är en del av Blendow Group AB – ledande inom juridisk kompetensförsörjning. Inom koncernen finns välkända varumärken som Dagens Juridik, Allt om Juridik, Veckans Juridik, BG Institute, Legal Career, Legally yours och Legally Lady.


Sista ansökningsdag : 8 november . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Blendow Lexnova

Alla jobb hos Blendow Lexnova

Liknande jobb Redaktionschef till nyhetsbyrån Blendow Lexnova