BEWI

Risk Manager till BEWI

BEWI is a leading European provider of packaging, components and insulation solutions. The company is diversified across geographies and end-user markets, offering a wide range of products and solutions from different materials. BEWI is not only committed to sustainability throughout its value chain, from production of raw materials and end goods to recycling but has an ambition to lead the change towards a circular economy.

 

Vi söker nu en Risk Manager för koncernen till vårt kontor i Solna.

 

Vad vi kan erbjuda dig?

Koncernen har nästan 60 egna och delägda produktionsanläggningar runtom i Europa och omsatte 2021 ca 750 MEUR. Under de senaste fem åren har omsättningen ökat med nästan 300% och det uttalade målet är en fortsatt kraftig expansion, såväl organiskt som genom förvärv. Det norska moderbolagets aktier är noterade på Oslo Børs, medan bolagets obligationer är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

Huvudkontorsfunktionerna är placerade i Trondheim, Oslo och Solna. Som ett led i vår tillväxt behöver vi nu stärka upp vårt arbete inom risk management och intern kontroll och söker därför en Risk Manager till Solna.

 

Du kommer arbeta i en stimulerande miljö och bli en del av en engagerad gemenskap där alla är lika viktiga för bolagets framgång. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en central roll i utvecklingen av vårt arbete inom risk management, intern kontroll och försäkringar.

 

 

Om rollen

I din roll som Risk Manager kommer du ha det sammanhållna ansvaret för vårt arbete med risk och intern kontroll, vilket bland annat innefattar vidareutveckling av vår riskmatris, self-assessments, manualer och rapportering till styrelse och revisionskommittén. I rollen ingår även hantering och administration av försäkringar samt kommunikation med försäkringsbolag och försäkringsmäklare.

 

Du kommer arbeta mycket brett med en lång rad spännande frågor och till dina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

 

• Drift och ansvar for koncernens försäkringsavtal, kommunikation mot de rörelsedrivande enheterna, försäkringsmäklare och försäkringsbolag.

• Strukturera och dokumentera den interna kontrollen och arbetet med risk management i enlighet med etablerat ramverk för intern kontroll.

• Underhålla, utveckla och utvärdera våra matriser för self-assessment, för såväl operativa som finansiella risker.

• Rapportera arbetet med riskhantering och intern kontroll till såväl koncernledningen som till revisionskommittén.

• Säkerställa att riskhantering och principer för intern kontroll för koncernen återspeglas korrekt i koncernens styrdokument.

• Upprätta rutiner för intern kontroll och/eller riskhantering när sådana saknas inom relevanta områden.

• Se till att koncernens principer och rutiner återspeglas i relevanta affärssystem.

• Se till att BEWIs principer och rutiner för riskhantering och intern kontroll rullas ut i förvärvade bolag.

 

 

Vem söker vi?

Kulturen i BEWI är entreprenörsdriven, men med ett stort fokus på kvalitet. Vi värdesätter personer som kan kombinera ett strategiskt perspektiv med en kavla-upp-ärmarna-attityd. Du förväntas ta eget ansvar och självständigt driva dina projekt i mål. Kulturen i BEWI är vidare prestigelös, vilket innebär att du både måste kunna bygga en professionell roll inom ramen för din tjänst och samtidigt skapa en god interaktion och relation med dina kollegor. Du trivs även med att arbeta i en snabb och flexibel tillväxtmiljö.

 

Vi söker dig som har relevant akademisk bakgrund och med minst sju års arbetslivserfarenhet. Du arbetar idag med liknande arbetsuppgifter, som t.ex. Risk Manager, eller har god erfarenhet av området genom arbete på någon av de stora revisionsbyråerna, genom arbete med försäkringar eller genom arbete med intern kontroll i en större internationell koncern.

 

Du arbetar obehindrat på såväl svenska som engelska.

 

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85, peter.ekstrom@sharprecruitment.se, eller Elin Flodin på tel. 0723 60 73 29, elin.flodin@sharprecruitment.se

 

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 april

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från BEWI

Alla jobb hos BEWI

Liknande jobb Risk Manager till BEWI