Axis Communication

Bolagsjurist – Legal Counsel med inriktning på exportkontroll

VAD ÄR AXIS?
Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Vi tillåter och uppmuntrar våra anställda till självständigt tänkande. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen. På Axis får du möjligheten att bygga ditt nätverk för framtiden. Här samlar vi duktiga och kreativa människor som alla arbetar mot samma mål – att vara nummer ett. Kom in i gemenskapen och bidra med just din kunskap!

Axis är marknadsledande inom nätverksvideo och en drivande kraft i skiftet från analog till digital videoövervakning, vilket gör en tryggare, smartare och säkrare värld möjlig. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar.

Vi söker nu en bolagsjurist med expertis inom exportkontrollområdet, samt med gedigen erfarenhet av kommersiell avtalsrätt.

VAD KOMMER DU ATT ARBETA MED?

Som bolagsjurist på Axis kommer du att arbeta både självständigt och i team med andra bolagsjurister, samt i nära samarbete med ett antal olika avdelningar inom Axis-koncernen. Arbetet är främst inriktat på bolagets policyarbete med avseende på exportkontrollområdet, att upprätta, granska, förhandla och följa upp affärsavtal och andra dokument gällande exportkontrolltillämpningar, att ansvara för tillämplig ECCN-klassificering av Axis produktportfölj, att bevaka och tillämpa relevant lagstiftning inom EUs och USAs exportkontrollområden, och att övervaka vår exportkontrollprocess.

Nyckelområden kommer att vara arbete med våra policyer och processer, förhandling av trade compliance-delarna i våra kommersiella avtal, klassificeringsarbete av produktportföljen, samt allmän rådgivning och support i frågor som rör exportkontroll.   

Tjänsten kommer även att innebära framtagande av interna utbildningar, och löpande revidering och uppdatering av våra compliance program och policyer. Detta innebär att du kommer att hålla ett antal interna utbildningar och presentationer. Arbetet kan komma att innebära ca 15 resdagar per år.

Du kommer att rapportera till Head of Legal Department.

VEM LETAR VI EFTER?
Vi söker dig som är energisk och affärsorienterad med ett starkt driv. Du är välorganiserad och noggrann vilket gör att du också har en utmärkt förmåga att hantera en mängd parallella ärenden och prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Eftersom du kommer att arbeta med flera olika avdelningar och stakeholders tror vi också att du är en prestigelös person som gärna och enkelt samarbetar med andra.

Du har:

  • jur.kand-examen från svenskt universitet
  • ca 5 års erfarenhet av svensk och internationell affärsjuridik med inriktning på  exportkontrollområdet och generell kommersiell avtalsrätt, företrädesvis på advokatbyrå
  • generell erfarenhet av trade compliance-frågor
  • god förmåga att självständigt bygga och driva processer
  • gedigen erfarenhet av kommersiella avtalsförhandlingar
  • god kommersiell förståelse samt affärskännedom om IT-branschen
  • god analytisk förmåga och tekniskt intresse.

Du talar flytande svenska och engelska både i tal och skrift samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

AXIS LEGALA TEAM
Legalavdelningen ansvarar för Axis affärsavtal, bolagsrätt, tvistefrågor och löpande juridiska ärenden (undantaget ärenden som IPR-gruppen hanterar). Idag består vårt team av Head of Legal Department, tre Legal Counsels och en Trade Compliance Specialist. Vi samarbetar även med nationella och internationella externa advokatbyråer.

Head of Legal Department leder arbetet, samt rapporterar till Vice President Operations.

Målet för den legala avdelningen är att stödja Axis affärer genom att på ett effektivt sätt ge högkvalitativ juridisk rådgivning till bolagen inom Axis-koncernen. Vi kompetensutvecklar kontinuerligt olika avdelningar i juridiska frågor.

VAD KAN AXIS ERBJUDA DIG?
Axis är ett världsledande företag med kontor och kunder över hela världen. Vi utvecklar och säljer nätverkskameror som används till övervakning och säkerhetslösningar. Vi är inne i en expansiv fas vilket innebär nya utmaningar och stora möjligheter att utvecklas på ett personligt och professionellt plan. I Lund finns huvudkontoret med företagsledning, supportfunktioner samt vår forsknings- och utvecklingsavdelning. Vi ser fram emot din ansökan!

ANSÖK NU!
Axis inser vikten av en blandad personalstyrka. Vi vet att olikheter i våra grupper och i vår organisation skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativitet som är en förutsättning för vår framgång. Vill du växa med oss?

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Linda Hallencreutz på telefon +46 46 272 1800.

 

Application deadline:
28-FEB-2018

 

Country:
Sweden - Lund

 

Contacts:
Linda Hallencreutz
 
Telephone: +46 46 272 1800
 

Send application

 

 

About Axis Communications 
Axis offers intelligent security solutions that enable a smarter, safer world. As the market leader in network video, Axis is driving the industry by continually launching innovative network products based on an open platform - delivering high value to customers through a global partner network. 

Axis has long-term relationships with partners and provides them with knowledge and ground-breaking network products in existing and new markets. 

Axis has more than 2,700 dedicated employees in more than 50 countries around the world, supported by a global network of over 80,000 partners. 
For more information about Axis, please visit our website 
www.axis.com.

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Lund

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Axis Communication

Alla jobb hos Axis Communication

Liknande jobb Bolagsjurist – Legal Counsel med inriktning på exportkontroll