Avesta kommun

Skoladminsitratör

Om arbetsplatsen

Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Vid kommunal vuxenutbildning Avesta har vi under 2018 ca 450 studerande på utbildning i svenska för invandrare (SFI), ca 500 studerande på grundläggande vuxenutbildning och ca 800 studerande på gymnasial vuxenutbildning samt 20 studerande på särskild utbildning för vuxna 
Vid vår administrativa enhet arbetar 7 medarbetare bestående av skoladministratörer, studie- och yrkesvägledare, rektor samt kvalificerad handläggare. 
Inom vuxenutbildningen har vi självklart som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för studier och att alla elever ska nå sitt individuella mål med sina studier. Här kommer du att få möjlighet att vara med och utveckla en välfungerande skoladministration med god service till kommuninnevånarna för kunskap och kompetensförsörjning. 
Vill du vara en del av oss och vara med och forma framtidens kommunala vuxenutbildning?

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en driven, serviceinriktad och initiativrik administratör. Du är utåtriktad, social och har lätt för att komma överens med nya kollegor. Du är även bra på att prioritera på ett effektivt sätt, känner dig bekväm med att arbeta självständigt och vågar be om hjälp när det behövs. Du är noggrann och strukturerad samt har en god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift. Du är en mycket van IT-användare och sätter dig snabbt in i nya data-system. Som skoladministratör hos oss arbetar du bland annat med att administrera inkomna ansökningar via vår E-tjänst, på uppdrag av rektor avropa utbildning till våra externa utbildningsanordnare, skriva minnesanteckningar och protokoll från möten, registrera betyg, rapportera till CSN, ta fram statistik, besvara frågor från studerande och hantera högskoletentamen. Du har en central roll på skolans expedition, där du tillsammans med kollegorna är ansiktet utåt genom att du ofta blir den första som möter, hjälper och vägleder elever som mailar ärenden, kommer till eller ringer till expeditionen. Som skoladministratör kommer du också att ha samarbete med tex Arbetsförmedlingen, ungdomsgymnasiet, socialtjänst, CSN och Arbetsmarknadsenheten. 
Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete med goda förutsättningar för personlig utveckling, en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär, en miljö som innehåller skratt i vardagen samtidigt som den är drivande och utvecklande för professionell administration av kommunal vuxenutbildning. Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor! Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 
- är serviceinriktad, driven, strukturerad och noggrann 
- är initiativrik och självgående men samtidigt bra på samarbete 
- har ett positivt förhållningssätt, är kreativ och ser möjligheter istället för hinder 

Vi vill att du har minst tre års gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna inom administration. Har du ytterligare utbildning inom information/kommunikation så är det meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, har arbetat i reception eller på skola. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-01-07

Tidsbegränsad till: 2019-08-30

Referensnummer: C22858/2018

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 18 november . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Skoladminsitratör