Avesta kommun

Samhällsplanerare/utredare

Om arbetsplatsen

Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Teknisk service ansvarar för bland annat parker, gator , gång- och cykelvägar. Vi handlägger också andra frågor inom kommunalteknisk verksamhet. Bli en del av vårt drivna och kompetenta team. Var med och bygg framtidens Avesta tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som samhällsutvecklare/utredare driver och kommunicerar du de kommunaltekniska samhällsplaneringsfrågorna proaktivt internt och externt. I din roll ingår att utföra utredningar, skriva remissvar och hantera medborgarförslag inom området. 

Du ingår i ett team där din roll blir att ”måla de stora penseldragen”. Du ansvarar för analys, planering och för att delta i, och driva utvecklingsarbete knutet till planering av en hållbar infrastruktur. Det är transporter, gator, gång- och cykelvägar samt kollektivtrafiken som står i fokus för uppdraget. CAD är ett verktyg som du kommer använda dig av mer eller mindre dagligen. Du arbetar med skisser, ritningar och underlag från start till mål vid olika projekt. Du tar exempelvis fram kartor med förslag på placering av gång- och cykelvägar, hållplatser och andra förändringar i infrastrukturen. 

Du deltar och i vissa fall leder projekt som är av betydelse för Avestas utveckling som exempelvis ”Hållbara transporter”. I utvecklingsfrågor samverkar du och dina närmaste kollegor med bland annat Tillväxt Avesta och med vår miljö- och byggförvaltning. Du representerar även Avesta kommun och har mycket kontakter med lokala och regionala aktörer som exempelvis Trafikverket och Dalatrafik. Du ingår till exempel i en samverkansgrupp för planering av kollektivtrafik. Du medverkar och informerar även om samhällsplaneringsfrågorna för olika intresseorganisationer och vid samlingar för näringslivet i Avesta. Du ansvarar för att hantera tillståndsärenden rörande nyttjande av offentlig mark, såsom exempelvis uteserveringar. 

I uppdraget ingår att uppdatera hemsidan och även att utveckla och förbättra information och kommunikation internt och externt avseende de kommunaltekniska samhällsplaneringsfrågorna. Du kommer vara högst delaktig i den digitala utvecklingen på Teknisk service. 

Vi har ett teambaserat arbetssätt och du kommer vara en del av ett team som också inkluderar en projekteringsingenjör och en projektledare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för hållbar samhällsplanering. Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har läst kurser som handlar om samhällsbyggnad, trafik, gator, gång- och cykelvägar och/eller hållbar infrastruktur då det för uppdraget krävs grundläggande kunskaper inom det kommunaltekniska området. Tidigare erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor, planering eller utredningar inom i området är meriterande. 

Vi söker dig som är en nytänkande och utvecklingsbar teamspelare. Du trivs bra med ett nära samarbete men har ändå mod och förmåga att ta ansvar för att driva dina arbetsuppgifter från start till mål. I den här rollen krävs det att man har ett brett och långsiktigt perspektiv. Hur ska Avesta se ut om 10, 20 eller 30 år avseende framförallt infrastrukturen? Vi söker dig som är en person som vill utveckla och utvecklas. 

Då arbetet är mångfacetterat behöver du kunna strukturera och organisera arbetet på kort och lång sikt men också ha förmåga att omprioritera om förutsättningarna förändras. Du har många kontaktytor såväl internt som externt. Din förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer är av stor vikt. I uppdraget ingår det att såväl föredra ärenden i utskott/ nämnd som att exempelvis informera om något inom ditt arbetsområde på en företagarfrukost. Det är därför av vikt att du kan stå inför och skapa engagemang i både mindre och större grupper. Både din skriftliga och muntliga kommunikativa förmåga kommer vara värdefull i många olika sammanhang. För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Du behöver även kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. Din analytiska förmåga i kombination med dina metodiska och språkliga färdigheter kommer exempelvis att vara av vikt för att du ska kunna genomföra utredningar av hög kvalitet. 

För den här tjänsten krävs det att du har goda IT-kunskaper för att kunna hantera de program som du använder i din vardag exempelvis Word, Excel och Powerpoint. Det behöver ha grundläggande kunskaper i CAD. Vi söker dig som kommer att lyfta enhetens digitala kompetens och som kan bidra med nya tankar om hur vi med hjälp av den digitala utvecklingen kan ge en ännu bättre service till våra medborgare. Vi vill digitalisera stadsrummet för framtiden! 

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C18037/2018

 

Övrigt

Vi månar om våra anställdas hälsa och erbjuder olika friskvårdsförmåner som exempelvis friskvårdstimme/friskvårdspeng, tillgång till gym och gratis bad. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 25 mars . Arbetsort : Avesta

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Samhällsplanerare/utredare