Arbetsmiljöverket

Sektionschef till Mölndal

Vi söker en kommunikativ och coachande chef med ledarerfarenhet till inspektionsavdelningen med placering vid region väst, regionkontoret i Mölndal.

Ditt nya jobb

innebär att du leder den operativa tillsynsverksamheten så att den bedrivs effektivt mot våra verksamhetsmål. Du har resultat-, budget-, personal och arbetsmiljöansvar för en sektion med cirka 15-18 medarbetare. Arbetet innebär att fatta operativa myndighetsbeslut, vilket innebär att du förväntas ta snabba och ibland obekväma beslut, som representant för myndigheten.

Dina medarbetare har tillsyn på arbetsplatser inom Västra Götalands och Hallands län men till viss del också inom Jönköpings län. Du och dina chefskollegor i regionen ingår i ledningsgruppen för region väst som även har kontor i Jönköping. Som sektionschef har du ett prestigelöst förhållningssätt, motiverar samt skapar förutsättningar för att medarbetarna ska utvecklas. Du företräder sektionen externt såväl i inspektionsarbetet som exempelvis i kontakter med media och i samverkan med myndigheter och andra organisationer.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning om 120 gamla respektive 180 nya högskolepoäng eller annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Minimum tre års ledarerfarenhet med personal-, budget-, resultat- och arbetsmiljöansvar alternativt flerårig erfarenhet från inspektion av arbetsmiljö i kombination med identifierad ledarförmåga
  • Mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska språket
  • B-körkort
  • Erfarenhet av aktivt arbetsmiljöarbete på ledningsnivå alternativt tillsyn, inspektion eller myndighetsutövning

Det är meriterande om du har:

  • Ledarerfarenhet med personal-, budget-, resultat- och arbetsmiljöansvar från offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av arbete i en komplex organisation
  • Erfarenhet av en roll som beslutsfattare inom inspektion eller motsvarande tillsyn

Personliga egenskaper

Du har en personlig mognad med en positiv människosyn och är väl förtrogen med ett coachande ledarskap. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har beslutsförmåga och är resultatinriktad.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Slutkandidater till chefsbefattningen kan få genomgå tester före en eventuell anställning.

Mer om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett tidsbegränsat förordnande som sektionschef under 4 år med placering vid regionkontoret i Mölndal. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Camilla Rippe, telefon 070-377 01 38.

Ansvarig regionchef är Pernilla Pehrson Niia, 010-730 97 89. Fackliga kontaktpersoner är Sabiha Hajdarevic för Saco, 010-730 98 37 och Klas-Åke Sibgård för Fackförbundet ST inom Arbetsmiljöverket, 010-730 95 97.

Läs mer om Arbetsmiljöverkets roll och uppdrag på www.av.se

Välkommen med din ansökan senast 30 maj 2018

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 maj . Arbetsort : Mölndal

Kategorier : Chef & Ledning Teknik & Ingenjör Juridik


Senaste jobben från Arbetsmiljöverket

Alla jobb hos Arbetsmiljöverket

Liknande jobb Sektionschef till Mölndal