Arbetsgivarverket

Arbetsgivarverket söker HR-specialist

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsgivarverket är en arbetsgivarorganisation för statliga arbetsgivare och en förvaltningsmyndighet. Medlemmar är 240 myndigheter, affärsverk och andra arbetsgivare med anknytning till det statliga området. Tillsammans med medlemmarna utvecklar och samordnar Arbetsgivarverket den statliga arbetsgivarpolitiken och tecknar kollektivavtal för cirka 270 000 anställda.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist vid Arbetsgivarverket har du helhetsansvaret för samtliga HR-processer internt vilket innebär ett brett HR-arbete på både strategisk och operativ nivå. Du är konsultativt stöd till ledningen i frågor kring bland annat rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering och arbetsrätt och du samordnar lönebildningsprocessen samt den strate-giska kompetensförsörjningen. Du ansvarar även för att initiera, planera samt genomföra aktiviteter och hanterar externa kontakter som tex Statens service center och företags-hälsovården. Vidare ansvarar du för att följa upp det personalstrategiska områdets mål genom exempelvis medarbetarundersökningar, skyddskommitté och lönekartläggning. Tillsammans med vår löneadministratör sköter du de löpande kontakterna med Statens servicecenter i frågor som rör vår lönehantering.

Arbetet sker självständigt men i dialog med ledningsgruppen och kollegor inom staben.

Kvalifikationer

För arbetet krävs:

• att du har högskoleexamen inom PA-området eller annan relevant inriktning
• mångårig erfarenhet från brett, kvalificerat och självständigt HR-arbete på strategisk och operativ nivå i staten
• erfarenhet av strategisk rådgivning riktad till chefer
• gedigen rekryteringserfarenhet ifrån staten
• erfarenhet av att framgångsrikt arbetat strategiskt med policyutveckling och riktlinjer
• mycket goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området
• erfarenhet från statligt HR-arbete i liknande roll

Som person är du drivande, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ödmjuk och prestigelös. Du kan självständigt initiera, planera och genomföra arbetsuppgifter inom utsatt tid. Du har lätt för att skapa och upprätthålla framgångsrika relationer med chefer och medarbetare och är en rutinerad arbetsgivarföreträdare. Du är trygg och stabil i din yrkesroll.

Du har ett stort intresse för hur arbetsgivarpolitiken bidrar till/utgör ett verktyg för att uppnå verksamhetens mål, förmåga att samarbeta, förmåga att samarbeta samt en förståelse för våra dubbla roller som medlemsorganisation och myndighet är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Övrigt

Arbetsgivarverket är beläget på Sveavägen 44 i Stockholm.
Arbetsgivarverkets värdegrund utgår ifrån värdeorden professionell och engagerad, vilket genomsyrar vårt arbete. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande arbete och tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Du inspireras av att, med utgångspunkt från den statliga arbetsgivarpolitiken, bidra till att utveckla den statliga sektorns effektivitet och samhällsnytta.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning med tillträde snarast. Vill du veta mer om arbetet kontakta Stabschef Petra Pfeiff på telefon 08-700 13 00.
Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober.

Läs mer om Arbetsgivarverket på www.arbetsgivarverket.se
.
Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av

Petra Pfeiff

Sista ansökningsdag: 2018-10-21

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/0810

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 21 oktober . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : HR & Organisation Juridik


Senaste jobben från Arbetsgivarverket

Alla jobb hos Arbetsgivarverket

Liknande jobb Arbetsgivarverket söker HR-specialist