En fantastisk kommun


Östersunds kommun är belägen i de centrala delarna av landskapet Jämtland, vid Storsjöns östra strand.

Är du sportfantast, skogsmulle eller kulturknutte? Oavsett vilken kategori du tillhör så passar Östersund dig!

Kommunens närhet till Åre och andra vackra naturområden skapar många möjligheter till såväl vandring och fiske som skidåkning. Eller varför inte surf? Sommarens skönaste häng hittar du i Surfbukten!

 

 


 Att göra i kommunen


Östersund är inte bara sportfantasternas Mekka!

Staden myllrar av kreativitet och har även ett aktivt musik-, kultur- och nöjesliv för alla smaker.

Östersund är ”The home of great events” och här kan du ta del av såväl Storsjöyran, matkultur i världsklass, världscuptävlingar på Östersund Skidstadion och allsvensk fotboll på Jämtkraft Arena.

  Tillväxt


Vi är staden som växer – på djupet, på bredden, på höjden.  

Nybyggnationen och förtätningen av innerstaden är ett resultat av den satsning på hållbar tillväxt som Östersund praktiserar.

Det handlar om att väga samman ekonomiska, sociala och miljömässiga faktorer. På så vis vill vi främja mångfald, jämställdhet, hälsa och kreativitet – värden som får oss att trivas och vara stolta över Östersund.

 

 
 Att leva här

Här är värdskap, gästfrihet och öppenhet inte bara vackra ord.

Ända sedan forntiden har vi varit beroende av att ”främlingar” kommer till oss. De impulser dessa fört med sig har vi fått ”på köpet”, tagit tillvara, anpassat och utvecklat vidare. 

Att se människor som resurser har alltid varit en överlevnadsstrategi i Norrlands inland, men aldrig har väl detta förhållningssätt varit så lyckosamt och utvecklande som just nu, i 2010-talets Europa.

  Vi bryr oss om dig


Vi är måna om våra medarbetare.

Vi vill att du som medarbetare ska trivas och stanna kvar hos oss. Flexibla arbetstider, varierande arbetsuppgifter och samarbetsformer är självklart i vår organisation. I Östersunds kommun skall heltid vara en rättighet och deltid en möjlighet. Ärlighet, öppenhet och ett utvecklande klimat är också exempel på viktiga inslag för att ytterst åstadkomma en god arbetsmiljö och goda verksamhetsresultat.

 

 

 Utvecklas hos oss


Hos oss är nyfikenhet och kreativitet en stark drivkraft för att skapa innovativa lösningar som gör att vi tryggt kan möta framtidens utmaningar.

Kompetenta medarbetare är avgörande för att våra verksamheter ska utvecklas. Vi uppmuntrar våra medarbetare till livslångt lärande, utveckling och nytänkande.

  Hej, pedagog!Vi har en spännande resa framför oss och vi behöver förstärkning inom många områden.

Just nu söker vi särskilt efter fler medarbetare inom barn och utbildning och det finns extra många lediga tjänster att söka!

 

 

 

Vad tycker våra medarbetare?


Lena Eriksson
Förskollärare


”Att kunna hjälpa barn framåt i sin utveckling är Lena Erikssons största drivkraft i jobbet som förskollärare. Lagom med utmaningar och ett ständigt lärande bidrar till att hon efter nästan 30 år fortfarande älskar sitt yrke.”
Läs mer

 


Vanja Lidén-Byström
Specialpedagog


”Det är roligt att jobba med barn, och lika roligt att stötta pedagoger i deras utveckling. I synnerhet när det ger resultat. Det tycker Vanja Lidén-Byström som jobbar som specialpedagog inom förskolan på Frösön.”
Läs mer 

 


Neta Frykman
Fritidspedagog


”Trygghet, kreativitet, social kompetens. Förmåga att tycka om sig själv och respektera andra. Listan på vad Neta Frykman vill packa elevernas ryggsäck med är lång. För barnens bästa vill hon även se ett ännu bättre samarbete mellan fritidshemmet och skolan.”
Läs mer

 

 


 Ständig utveckling


Under läsåret 2017-2018 jobbar våra förskolor och skolor med följande prioriterade utvecklingsområden:

• Flerspråkighet
• Digitalisering
• Systematiskt kvalitetsarbete

 

 
 

Kolla in skolutvecklingsportalen Pedagog Östersund
Där kan du som pedagog hitta reportage från våra verksamheter, hitta inspiration och ta del av aktuell forskning

Till Pedagog Östersund

 

 

 

  063-14 30 00
  kundcenter@ostersund.se
  831 82 Östersund
  www.ostersund.se
  

  

 

 

 

Tjänsten innebär att du har ett undervisningsansvar för elever mottagna i grundsärskolan samt för grundskoleelever inom autismspektrat i...
16 januari
Som skoladministratör är du skolans ansikte utåt och har daglig kontakt med elever, personal och vårdnadshavare.
16 januari
Målgruppen för våra insatser är personer som bor hemma med rätt till kommunal hemsjukvård.
16 januari
Arbeta som resurs i en eller flera klasser och även följa eleverna i verksamheten på fritidshemmet.
16 januari
Som undersköterska arbetar du med personlig omvårdnad och service i ordinärt boende.
16 januari
Som undersköterska arbetar du med personlig omvårdnad och service. I uppdraget ingår att vara kontaktman vilket innebär att ansvara för ...
14 januari
Resurspool dag och kväll: Ersätta ordinarie undersköterskors frånvaro vid kommunens särskilda boenden samt att förstärka vid enheter med...
14 januari