Alingsås kommun

Automationsingenjör till VA-avdelningen

Vi söker nu två automationsingenjörer varav en tjänst kommer vara placerad på Färgens vattenverk i Hjälmared strax utanför Alingsås medan den andra tjänsten kommer vara placerad på Nolhaga avloppsreningsverk i centrala Alingsås. Även om det huvudsakliga arbetet sker på respektive anläggning så kommer de båda automationsingenjörerna att behöva ha en tät samverkan och vid behov arbeta gemensamt.

 

I rollen som automationsingenjör ansvarar du för all automationsutrustning så som styrsystem, servrar och driftdatanätverk avseende uppbyggnad, funktion och säkerhet. Du arbetar med att kontinuerligt analysera och optimera funktioner samt åtgärda uppkomna fel i utrustningen. Du kommer att ha stor möjlighet att själv påverka och planera ditt arbete.

 

I det dagliga arbetet är du ett stöd för den operativa personalen gällande felsökning och optimering av processautomatisering. För att kunna utföra ditt uppdrag behöver du hantera många kontakter med andra funktioner inom kommunen liksom med externa leverantörer.

 

Arbetsplats

Alingsås kommun

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Yrkeskategori

Tekniskt arbete

 

Sista ansökningsdag

2022-12-05

 

Omfattning

Heltid

 

Lön

Efter överenskommelse

 

Referensnummer

A1172946

 

Antal tjänster

2

 

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

 

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

 

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar fler än 180 medarbetare med infrastruktur och miljöskydd i vår kommun. Vi ansvarar för planering och drift av byggnadsprojekt, gatunät, parkeringsplatser, allmänna platser, parker, avfallshantering samt reningsverk och vattenverk. Vårt ansvarsområde inkluderar även trafiksäkerhet, tillgänglighet, trygghet och en för invånarna i övrigt god miljö, samt myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där tillsyn och förebyggande arbete står i fokus.

 

VA-avdelningen består av cirka 35 medarbetare och tillsammans ansvarar vi för planering, drift och underhåll av kommunens anläggningar och ledningsnät för vatten och avlopp.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning med inriktning mot programmering. Du behöver ha en djup förståelse för logiska funktioner och sekvenser inom processautomatik liksom grundläggande kompetens inom el. Flerårig arbetslivserfarenhet inom yrket är en förutsättning för att kunna hantera kraven i denna roll.

 

Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet.

 

Då du kommer medverka som verksamhetens representant i investeringsprojekt med externa utförare är det önskvärt att du har beställarkompetens och kan arbeta systematiskt med kontroll och uppföljning av genomförda arbeten.

 

Erfarenhet av mindre projektledning är meriterande.

 

Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, har du en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. B-körkort är ett krav för tjänsten då vissa arbetsuppgifter sker ute på fältet.

 

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

 

Övrig information

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

 

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

 

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

 

Johan Ekedahl

Enhetschef

Direkt 0322-616291

E-post johan.ekedahl@alingsas.se

 

Susanne Adolfsson

Sveriges ingenjörer

Direkt 0322-61 69 11

 

Lennart Nilsson

Vision

E-post lennart.nilsson@alingsas.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Alingsås . Publicerat : 15 november

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Alingsås kommun

Alla jobb hos Alingsås kommun

Liknande jobb Automationsingenjör till VA-avdelningen