Vadstena kommun

Kultur och utbildningschef

Vadstena är en fantastisk plats mitt emellan Stockholm och Göteborg. Vadstena har ca 7500 invånare och präglas av både traditioner, ett rikt kulturliv och nyskapande teknikföretag. 
Vadstena kommun är den största arbetsgivaren på orten med ca 600 medarbetare inom ett hundratal yrken. Kommunen har en stabil ekonomi och erbjuder en hög kvalitet till medborgarna. Målet är Ett Växande Vadstena, för att nå dit behövs chefer och medarbetare som trivs och känner engagemang för de samhällsviktiga uppgifter kommunen har att 
utföra – Sveriges viktigaste jobb!

För mer information: http://www.vadstena.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en ledare för framtiden till kultur- och utbildningsförvaltningen. Som kultur- och utbildningschef har du det övergripande ansvaret för kommunens bildningsverksamhet med förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieverksamhet och vuxenutbildning samt kultur- och fritidsverksamhet med bibliotek, kulturskola och simhall. I förvaltningen ingår även arbetsmarknadsenheten. Förvaltningens verksamheter består av ca 200 medarbetare och budgetomslutningen uppgår till 176 miljoner kronor. 

Vi är en av Sverige bästa skolkommuner och för att behålla placeringen krävs fortsatt utveckling samt ett gediget och målinriktat arbete. Kommunen har goda förutsättningar i form av välutbildade medarbetare med rätt behörighet för uppdraget och ledare med lång erfarenhet. Det pågår ett större projekt vars syfte är att skapa mer ändamålsenliga lokaler för förskola och skola som ytterligare ska främja den röda tråden i verksamheten. Vadstena har ett aktivt kultur- och fritidsliv och uppdraget är att fortsätta att utveckla ett brett utbud av kultur- och fritidsverksamhet där medborgaren står i centrum. Din roll blir att driva utvecklingsarbetet, samordna förvaltningens verksamheter samt utveckla, coacha och stödja cheferna för att bibehålla ett starkt ledningsteam i förvaltningen. Som kultur- och utbildningschef är du direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunledningsgruppen med uppgift att verka för helhetssyn och att utveckla en enhetlig ledning av kommunens verksamheter. 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som tilltalas av denna utmaning. Du har relevant högskoleutbildning samt ledarerfarenhet, gärna från utbildningsområdet. Du har arbetat med strategiska frågor och har god kunskap om den kommunala beslutsprocessen och erfarenhet av vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. 

Som chef och ledare måste du kunna förmedla visioner och mål för verksamheten, agera och fatta beslut samt vara tydlig när det gäller ansvar och befogenheter. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Du arbetar med att skapa väl fungerande team, skapa delaktighet och engagemang genom att delegera och uppmuntra ansvar samtidigt som du har förmågan att fatta beslut. Du är en förebild för alla medarbetare i förvaltningen och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och till organisationen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget. 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt kontakt från annonsförsäljare

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-04

Arbetsgivarens referensnummer: 66/2017

Upplysningar lämnas av:

Charlotte Träff
HR-chef
Telefon: 0143-150 31
E-post: 
charlotte.traff@vadstena.se

Katarina Österdahl
Förskolechef
Mobiltelefon: 073-0861137

Bo Gäfvert
Utredare/sakkunnig
Mobiltelefon: 070-301 24 67
Telefon: 0143-150 22
E-post: 
bo.gafvert@vadstena.se

Facklig företrädare
Kommunal
Telefon: 010-44286700

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Charlotta Freyschuss, Lärarnas Riksförbund
Telefon: Vxl 0143-150 00

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 juli . Arbetsort : Vadstena . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Vadstena kommun

Alla jobb hos Vadstena kommun

Liknande jobb Kultur och utbildningschef