Uppsala kommun

Kommunjurist

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Juridiska enheten är organisatoriskt placerad på kommunledningskontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning som leder och samordnar kommunens verksamheter samt ansvarar för kommunens övergripande och långsiktiga strategiska utveckling. Kommunledningskontoret är indelat i avdelningar och staber. Juridiska enheten tillhör staben för kansli. Juridiska enheten är stationerad nära Resecentrum i Uppsala. I juridiska enhetens uppdrag ingår att ge råd och stöd i juridiska frågor till samtliga förvaltningar och bolag samt till förtroendevalda i kommunen. 

Mer information om Uppsala kommun: 
www.uppsala.se

Arbetsuppgifter

Juridiska enheten bistår medarbetare i förvaltningar och bolag samt de förtroendevalda med juridisk service. 

Arbetsuppgifterna består bland annat av rådgivning, utbildning, biträde vid beredning av ärenden, processföring inför domstol och andra myndigheter, avtalsskrivning och granskning av avtal. Enheten bevakar även rättsutvecklingen och bidrar till regelefterlevnaden inom kommunens verksamheter genom att bl.a. bistå vid verksamhetsutveckling för att uppnå regelefterlevnad. 

Juridiska enheten består av en stadsjurist, som tillika är enhetschef, sex kommunjurister samt kommunens personuppgiftsombud. Alla kommunjurister arbetar inom ett brett juridiskt fält, men med en viss specialisering inom olika rättsområden. Arbetet är självständigt men kräver ett stort mått av samverkan inom enheten och med de olika verksamheterna i den kommunala organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen gärna med specialisering inom något av följande rättsområden - avtalsrätt, fastighetsrätt, offentlig upphandling, skoljuridik eller socialrätt. Flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete samt erfarenhet av att arbeta konsultativt är ett krav. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på advokatbyrå eller som kommunjurist eller som jurist inom annan offentlig verksamhet. God uttrycksförmåga i tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete, är strategisk, tänker övergripande och ser de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt ser frågor i ett större perspektiv. Vidare har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter samt är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom är du kommunikativ och har har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Bavrell Östblom, kommunjurist, 018-727 12 19
Kai Sällström, kommunjurist, 018-727 16 40

Facklig företrädare:
SACO, Jonny Eliasson, 018-727 22 12 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 63 58.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 100%

Tillträde: Snarast

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Uppsala . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Uppsala kommun

Alla jobb hos Uppsala kommun

Liknande jobb Kommunjurist