Storstockholms brandförsvar

Vill du bli chef för en brandstation?

Storstockholms brandförsvar söker nya enhetschefer, för närvarande med placering på Solna, Åkersberga, Lidingö, Brännkyrka och Täby brandstationer.

Vi söker dig som vill vara med och skapa trygghet för 1,2 miljoner storstockholmare! Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet vid en enhet inom räddningsavdelningen, dvs en brandstation. Du ansvar för att planera, genomföra och följa upp enhetens verksamhet. Du leder och coachar medarbetarna så att enheten når sina mål, såväl sett till verksamhetsresultat och miljökrav som till att skapa arbetsglädje och en god arbetsmiljö. Till din hjälp har du en ledningsgrupp bestående av fyra drivna och engagerade brandmästare.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, medarbetare, budget, arbetsmiljö och miljökrav. Du rapporterar direkt till avdelningschefen för räddningsavdelningen, och ingår själv i dennes ledningsgrupp. Inom räddningsavdelningen finns 14 brandstationer med heltidsanställda, två stationer med deltidsanställda, och utbildningsverksamhet vid två brandövningsfält.

Vill du veta mer? Här kan du läsa om hur några av enhetscheferna inom räddningsavdelningen beskriver sina jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

Minst två års dokumenterad chefs- eller arbetsledarerfarenhet från blåljusorganisation eller annan organisation som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Meriterande

Erfarenhet av kommunal räddningstjänst.

Se fullständig kravprofil.

Vi kan erbjuda dig

  • Anställning som enhetschef inom räddningsavdelningen, med placering på en brandstation
  • Tillsvidareanställning med arbetstid 39,15 h/vecka under dagtid
  • Individuell lönesättning tillämpas
  • Goda möjligheter till fysisk träning i egna lokaler
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB

Om Storstockholms brandförsvar

Storstockholms brandförsvar (SSBF) är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

SSBF är räddningstjänsten i de tio kommunerna, och svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Ansökan

Din ansökan och CV märkt 211-735/2017  vill vi ha senast 2017-08-06 till registrator@ssbf.brand.se alternativt per post till Storstockholms brandförsvar, Registrator, Box 1328, 111 83 Stockholm.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta chefen för räddningsavdelningen Johan Berg, telefon 070-764 88 69 eller johan.berg@ssbf.brand.se. Under juli månad har vi begränsad möjlighet att svara på frågor.

Återkoppling på din ansökan kommer göras i början av augusti 2017.

Fackliga företrädare

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare hittar du på vår webbplats.

 

Sista ansökningsdag : 6 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 juni

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Storstockholms brandförsvar

Alla jobb hos Storstockholms brandförsvar

Liknande jobb Vill du bli chef för en brandstation?