Sieps

Forskare med inriktning på EU:s ekonomiska politik

Sieps är en statlig myndighet som tar fram forskningsbaserade analyser och annat underlag i frågor som rör utvecklingen av Europeiska unionen och Sveriges europapolitik. Sieps ska vidare göra analyserna tillgängliga för regeringen och övriga aktörer i den politiska beslutsprocessen i Sverige och bidra till en allsidig belysning av aktuella europapolitiska frågor. Sieps deltar i internationellt utbyte inom området och samarbetar med såväl svenska som internationella forskare och experter. Sieps tillhandahåller även utbildningar för den offentliga sektorn i ämnen som rör den Europeiska unionen.

Arbetsbeskrivning

Som forskare vid Sieps bidrar du till att identifiera och definiera relevanta frågeställningar i frågor som rör utvecklingen av den Europeiska unionen och Sveriges europapolitik. I tjänsten ligger ett särskilt fokus på frågor som rör EU:s ekonomiska politik och den ekonomiska utvecklingen i EU:s medlemsstater. Utöver att ta fram egna publikationer ingår även i tjänsten att initiera, beställa och kvalitetssäkra rapporter från externt anlitade forskare. En viktig uppgift för Sieps är att göra analyserna tillgängliga för regeringen och andra aktörer i beslutsprocessen. Det sker genom seminarier, deltagande i konferenser och annan utåtriktad verksamhet, såväl i Sverige som utomlands.

 

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av forskning och analys, med inriktning mot EU och du har god kunskap om ekonomiska metoder. Har du disputerat inom nationalekonomi och/eller har ett särskilt fokus på EU:s ekonomiska politik ser vi det som meriterande. Du har en förmåga att arbeta obehindrat på såväl svenska som engelska och har erfarenhet av projektledning. Kunskaper i andra europeiska språk värdesätts. Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper som god analytisk förmåga, ett gott omdöme, samarbetsförmåga samt förmågan att kommunicera såväl skriftligt som muntligt. Vi ser gärna att du har ett gediget externt akademiskt nätverk, såväl nationellt som internationellt.

 

Tjänstgöringsgraden är heltid och anställningen är en tillsvidareanställning. Sieps tillämpar individuell lönesättning samt provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Ansökan och eventuella bilagor skall vara Sieps tillhanda senast den 13 augusti 2017. Ansökan tas emot via epost på info@sieps.se eller brev till Sieps/ Fleminggatan 20/ 112 26 Stockholm.

 

Märk din ansökan med Dnr 17/0062 Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Sieps direktör: eva.sjogren@sieps.se.

 

Sista ansökningsdag : 13 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 juni


Senaste jobben från Sieps

Alla jobb hos Sieps

Liknande jobb Forskare med inriktning på EU:s ekonomiska politik