SBC

Fastighetsjurist till SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB (publ) är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt. Bolagets affärsidé är "Vi skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar och bostadsrättshavare ". SBC tillhandahåller kostnadseffektiva tjänster inom ekonomi, teknik och juridik för bostadsrättsföreningar. SBC har kontor på sex orter runt om i landet med totalt cirka 320 anställda. 2016 var koncernens intäkter 431 mkr. Bolaget är noterat på NGM Equity

 

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum sitter i moderna lokaler på Södermalm i centrala Stockholm. SBC erbjuder bostadsrättsföreningar ett brett utbud av tjänster. Juristavdelningen består av femton medarbetare – åtta jurister och en paralegal i Stockholm, fem jurister i Göteborg, en jurist i Malmö samt en jurist i Västerås. Som jurist arbetar du självständigt men har stöd av alla andra jurister i det dagliga arbetet då samarbetet mellan de olika kontoren är stort. Nu söker vi ytterligare en jurist till Stockholmskontoret.

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist kommer du att biträda bostadsrättsföreningar och övriga kunder i olika slags fastighetsrättsrelaterade frågor genom rådgivning och som juridiskt ombud. Du kommer att arbeta brett inom förenings- och fastighetsrätten med frågor inom såväl bostadsrättjuridiken som hyresrättsjuridiken och dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innefatta bland annat granskning, upprättande och omförhandlingar av avtal, tvistelösning inom och utanför domstol och hyresnämnd, upprättande av rättsliga utlåtanden och arbete med ekonomiska planer.  Vidare kommer du att hålla utbildningar, både internt och externt. Härutöver kommer du även att delta som ordförande vid årsmöten. Arbetet är självständigt med eget resultatansvar. Kvällsarbete förekommer.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en juris kandidatexamen samt minst ett par års yrkeserfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta inom fastighetsrätten från advokat- eller juristbyrå, på bolag eller organisation. Som person är du mål- och resultatinriktad. Du är affärsfokuserad med en förmåga att skapa, bibehålla och utveckla goda kundrelationer. Vidare har du en god pedagogisk och tydlig förmåga. Du är strukturerad och analytisk. Kunskaper inom företagsekonomi, fastighetstransaktioner och/eller entreprenadrätt är mycket meriterande.

 

 

Intervjuer sker från mitten av augusti och framåt men du är välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga CV, Personligt brev samt betyg.

 Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från SBC

Alla jobb hos SBC

Liknande jobb Fastighetsjurist till SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB