Regeringskansliet

Jurist - arbeta med regeringens miljöprövning

Miljöprövningsenheten, Miljö- och energidepartementet

Är du intresserad av miljörätt och har erfarenhet av ärendehantering enligt miljöbalken? Vill du utveckla dina färdigheter till juridisk argumentation såväl skriftligen som muntligen? Hos oss får du professionella utmaningar som gör att du utvecklas.

 

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Miljöprövningsenheten ansvarar för handläggningen av förvaltningsärenden enligt miljöbalken, lagen (1992:1140) om Sveriges ekonomiska zon, terrängkörningslagen (1975:1313) m.m. Det kan handla om prövningen av stora infrastruktur­anläggningar, vindkraftsparker, militära anläggningar eller flera olika typer av områdesskydd; bl.a. naturreservat och strandskydd. Vidare ansvarar enheten för frågor som rör miljötillsyn, omgivningsbuller och miljöaspekter i transportinfrastrukturen.

 

Du kommer att få självständigt handlägga förvaltningsärenden enligt miljöbalken. Du ska bevaka utvecklingen inom ansvarsområdet och förstå den i ett större sammanhang. I dina arbetsuppgifter ingår kontakter med andra departement, politiker, myndigheter, kommuner och enskilda.

 

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

 

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av miljörättsligt arbete. Du har kunskap om miljöbalken och du har akademisk examen inom juridik. Vi ser positivt på om du har erfarenhet ifrån en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande med kunskaper i förvaltningsrätt och erfarenhet av ärendehandläggning från länsstyrelse, mark- och miljödomstol, kommun eller på advokatbyrå.

 

Dina egenskaper
Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som med kollegor. Du har ett gott omdöme vilket innebär att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska både i tal och skrift för att kunna föredra ärenden på ett sakligt, tydligt och pedagogiskt sätt för politiker. Du är strukturerad och använder din analytiska förmåga för att lösa problem. Du lägger stor vikt vid kvalitet och noggrannhet samtidigt som du har förmåga att arbeta effektivt under tidspress.

 

Övrigt
Tidsbegränsad anställning till och med den 31 oktober 2019. Det kan finnas möjlighet till fortsatt anställning.


Tillträde den 1 november 2017.


En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

 

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Magnus Blücher som är enhetschef, på 08-405 23 25. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Ann-Sofi Jupiter på 08-405 21 19. Fackliga kontaktpersoner är Pia-Maria Lindroos för Saco och Anna Forssblad för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 11 augusti 2017.

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 juni

Kategorier : Juridik Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Regeringskansliet

Alla jobb hos Regeringskansliet

Liknande jobb Jurist - arbeta med regeringens miljöprövning