Polisen

Polismyndigheten söker en jurist till Rättsavdelningen

Beskrivning av arbetsplatsen

Enheten för rättslig styrning och stöd samordnar den rättsliga styrningen och stödet i hela Polismyndigheten, i både nationella och internationella frågor. Enheten ansvarar för arbetet med myndighetens styrdokument, såsom t.ex. arbets- och delegationsordning, handläggningsordningar, föreskrifter och riktlinjer och andra interna styrdokument. Vidare företräder enheten Polismyndigheten vid processer i domstol, hanterar skadeståndsärenden, samråder och har kontakt med tillsynsmyndigheter, ansvarar för yttranden till Justitieombudsmannen, Justitiekanslern och andra tillsynsmyndigheter samt besvarar remisser från bl.a. Regeringskansliet. Myndighetens personuppgiftsombud är placerat vid enheten. Slutligen ger enheten rättsligt stöd till myndighetens ledning, Nationella operativa avdelningen, samt övriga avdelningar.

Grupp 2 vid enheten för rättslig styrning och stöd har huvudsakligen ansvar för att ge rättsligt stöd till Nationella operativa avdelningen (Noa) och att samordna myndighetens arbete med styrdokument.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en jurist till en visstidsanställning på ett år, i grupp 2 vid enheten för rättslig styrning och stöd, med placering i Stockholm.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med styrdokument utifrån Rättsavdelningens ansvar för Polismyndighetens författningssamling, arbets- och delegationsordning samt övriga nationella styrdokument.

Arbetet innebär metodutveckling av styrdokumentsarbetet i myndigheten, lämna råd och stöd till de verksamhetsansvariga som ska ta fram föreskrifter och styrdokument, genomföra informations- och utbildningsinsatser, samverka med andra avdelningar inom Polismyndigheten och andra myndigheter, samt i viss mån vara behjälplig med att skriva styrdokument. Det kan även innebära allmänjuridiskt arbete såsom att göra rättsutredningar, ta fram underlag för besvarande av remisser, delta i projekt och arbetsgrupper, samt besvara allmänna frågor som hör till enhetens ansvarsområde.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är jurist och har: 
• Flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete t.ex. från domstol, Regeringskansliet, myndighet eller motsvarande


Det är meriterande om du har: 
• Genomfört notarietjänstgöring 
• Erfarenhet av juridiskt arbete inom Polismyndigheten


Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, en mycket god analytisk förmåga och ett gott sinne för service. Som jurist vid Polismyndigheten är det viktigt att du kan arbeta i ett högt tempo samt är prestigelös och lösningsinriktad. Vidare är du noggrann och strukturerad samt trivs med att arbeta både i grupp och självständigt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Linda Siljedahl
Gruppchef
076-780 05 80


Eva Lindeblad
Chef rättslig styrning och stöd
010-56 370 58

 

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST,tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

 

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Polisen

Alla jobb hos Polisen

Liknande jobb Polismyndigheten söker en jurist till Rättsavdelningen