Östersunds kommun

Verksamhetschef Stöd och Service

Nu erbjuder vi ett viktigt och spännande arbete i en kommun som är tillräckligt stor för eget driv och tillräckligt liten för nära relationer.

Vill du ta ansvar för en betydelsefull och omfattande verksamhet och ingå i en kompetent, kreativ och ambitiös ledningsgrupp där ingenting är omöjligt, då ska du läsa vidare och söka tjänsten!

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Här växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och vill stanna kvar. Vi värnar om alla invånare och därför arbetar vi kvalitets- och målinriktat för att ge bra service och omsorg genom livets alla skeden.

Till Socialförvaltningen rekryterar vi nu en Verksamhetschef till Stöd och Service. Verksamheten genomför stödinsatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen. Inom Stöd och Service arbetar idag ungefär 120 medarbetare uppdelade på bland annat Personlig Assistans, Gruppbostad och Daglig verksamhet.

Du kommer introduceras och få överlämning från en verksamhetschef med lång erfarenhet i Krokoms kommun. Du kommer leda en egen ledningsgrupp med motiverade och ambitiösa enhetschefer, samarbeta med interna- och externa stödfunktioner och vidareutveckla den redan nu goda samverkan som finns med de fackliga organisationerna.

Som Verksamhetschef för Stöd och Service blir du närmaste chef för verksamhetens enhetschefer, kuratorer och administratörer, ungefär ett tiotal medarbetare. Din närmaste chef är förvaltningschefen och du ingår i hennes ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för en omfattande verksamhet som kännetecknas av livslånga relationer med personer med fysiska, intellektuella eller psykiska funktionsnedsättningar. Verksamhetens mål är att dessa ska kunna leva ett så självständigt och aktivt liv som möjligt.

Tillsammans med dina enhetschefer säkerställer du att beslut inom LSS-lagstiftningen och Socialtjänstlagen verkställs på ett korrekt sätt och att de välfärdstjänster som våra invånare beviljas håller högsta möjliga kvalitet utifrån givna ekonomiska ramar.

Du inspirerar, motiverar och skapar engagemang genom hela verksamheten och stödjer enhetscheferna i det dagliga arbetet. Du har ett helhetsansvar för att leda, styra, samordna och följa upp verksamheten, ett väldigt spännande och omfattande arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens ekonomi, personal och arbetsmiljöarbete.

Genom omvärldsbevakning och att vara uppdaterad kring ny forskning och nya rön inom området utvecklar du verksamheten tillsammans med medarbetarna. Arbetet innebär en mängd kontaktytor både internt i kommunen, externt med myndigheter och näringsliv, brukare, anhöriga och kontaktpersoner. Du arbetar aktivt med att underhålla och utveckla denna samverkan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, flerårig ledarerfarenhet och ett brinnande intresse för att utveckla kommunens välfärdstjänster. Har du erfarenheter och kunskaper inom LSS-området är det meriterande men inget krav.

Du har ett synligt ledarskap som präglas av tydlighet, öppenhet, närhet, mod och pålitlighet. Du är strukturerad, kan fatta och följa upp tagna beslut och har erfarenhet och kunskap kring utvecklingsarbete och gruppdynamik. Samverkan och dialog är viktiga verktyg i ditt ledarskap.

Vi ser det som meriterande om du är van med att leda genom andra chefer samt har en god administrativ förmåga.

Som person är du utåtriktad och engagerad i ditt arbete och du har förmågan att inspirera, motivera och leda medarbetare i förändring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2017 08 14

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Kontaktperson

Anna Berkestedt Jonsson

Socialchef

0640 162 90

anna.berkestedt@krokom.se 

 

Fackliga representanter träffas genom kommunens växel

0640 161 00

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Verksamhetschef Stöd och Service