Östersunds kommun

Samordnare för ledsagning och avlösaraservice

Arbetsuppgifter

Som samordnare för ledsagning och avlösarservice ansvarar du för att verkställa insatserna ledsagarservice och avlösarservice enligt LSS, samt ledsagning och avlösning enligt SoL. Målgruppen består av dels personer med funktionsnedsättningar inom LSS personkretsar och dels andra personer som behöver stöd för sin livsföring och då framförallt äldre människor. Ledsagning syftar till att bryta isolering och stötta personer till aktiviteter. Avlösning innebär att man istället för vårdnadshavare eller partner övertar vården i dennes hem. 

 

I dina arbetsuppgifter som samordnare ingår att rekrytera personal och sammanföra dem med personer som är beviljad insats. Som samordnare har du även ett visst personalansvar som delas med enhetschef. Under pågående insats har du även ett ansvar för dokumentation och

uppföljning. I arbetet ingår även att ordna utbildning för de anställda. Du kommer vara en av tre samordnare som du även samarbetar med.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara utbildad socionom, vi ser gärna att du har tidigare arbetat med någon av de två målgrupperna och har erfarenhet av ledarskap.

 

Du som söker har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du bör ha en god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha förmåga att ta ansvar och ta egna initaitiv. Att vara samordnare innebär ibland snabba förändringar och det gäller att vara flexibel och möta dessa på ett bra sätt. Som samordare bör även kunna planera och prioritera ditt arbete. Du har en positiv grundsyn och ett humanistiskt förhållningssätt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt intresse och engagemang för att arbeta i vårt team och med de personer vi möter.

 

Intervjuer kommer att ske löpande.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Lena Bergstrand enhetschef 063-14 45 43

Fackliga representant Akademikerförbundet SSR, Lisbeth Vang, 063-14 45 37

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-06-25

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Lärare i praktiska och estetiska ämnen


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare för ledsagning och avlösaraservice