Östersunds kommun

Registrator/nämndadministratör

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

 

Kommunledningsförvaltningens kansli svarar för kvalificerat stöd i olika roller och tjänster till medborgare, förtroendevalda och anställda. Vi biträder den politiska organisationen samt kommundirektören och övriga förvaltningar och ansvarar bl.a. för diarieföring, ärendeberedning och sammanträdesrutiner för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder och utskott. Vi har ansvar för kommunens arkiv och administrerar allmänna val. 

 

Vi söker nu en kollega i vår nämndadministration där vi har olika ansvarsområden men jobbar som ett team och går in för varandra när det behövs. Kommunkansliets kännetecken är professionellt bemötande, kompetens, ansvarstagande, respekt, tillgänglighet, egna initiativ, engagemang och flexibilitet. 

 

Vi är i inledningsfasen av en spännande utvecklings- och digitaliseringsprocess där vi kommer att effektivisera våra processer och införa ett nytt ärende- samt dokumenthanteringssystem. En viktig del i arbetet är därför att tillsammans med övriga medarbetare ständigt förbättra rutiner och processer. 

 

Arbetsuppgifter

Bland arbetsuppgifterna ingår att öppna post, registrera handlingar, nämndadministration, administration av register över förtroendevalda och utlämnande av allmänna handlingar.  

I tjänsten ingår även att administrera processerna kring allmänna val. Handläggning av ärenden och visst utredningarbete förekommer. Bredden på arbetsuppgifter är stor och din roll kan komma att förändras beroende på verksamhetens utveckling. Du kommer att samarbeta med kollegor, förtroendevalda och medborgare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller har motsvarande erfarenhet av att arbeta som registrator. Kompetens i statsvetenskap, arkiv och juridik är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt och kunna uttrycka dig väl. Du är serviceinriktad, strukturerad, noggrann och effektiv. Goda datakunskaper inklusive Officepaketet behövs. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med allmänna val.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Anna Backlund, kanslichef, 063-14 06 50 eller 076-142 76 85
Pererik Linde, handläggare. 063-14 30 07
Daniel Krell, kommunsekreterare, 063-14 36 26
Karin Ulestam, facklig representant Vision, 063-14 33 72

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

Intervjuer kommer att ske under ansökningstiden. Ansök snarast, dock senast 2017-06-25.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Kontor & Administration


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Registrator/nämndadministratör