Östersunds kommun

Laboratorieingenjör till Vatten Östersund

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vill du vara med om att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel till Östersunds kommuns alla medborgare. Tillgången till rent vatten som kan drickas direkt ur kran.

 

Vatten Östersund är en trivsam arbetsplats med 28 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Vi ska genomföra en totalrenovering med stora investeringar på vårt största vattenverk, kommande nya lagkrav på rening men också i form av att Östersunds kommun växer kraftigt med mycket nybyggnationer, ett befintligt rörnät som kräver förnyelse samt nya miljöutmaningar med förändringar i klimatet. Vi behöver nu förstärkning av ytterligare en engagerad och resultatinriktad person som är intresserad av att med miljön i fokus föra utvecklingen framåt.

 

Vatten Östersund driver och utvecklar Östersunds kommuns vatten- och avloppsanläggningar som omfattar 6 vattenverk, 8 avloppsreningsverk, ett 70-tal pumpstationer, tryckstegringar och reservoarer samt 100 mil ledningar. Enheten utför också ett omfattande miljöarbete. Östersunds kommun är certifierad enligt ISO 14001 och EMAS.

 

Arbetsuppgifter

Din arbetsplats kommer att vara Laboratoriet vid Gövikens avloppsreningsverk. Laboratoriet tillhör avdelningen Kvalitet och Miljö.

Laboratoriet är ackrediterat av Swedac med avseende på avloppsvatten och recipientvatten. Som medarbetare är du en del av laboratoriet och rapporterar till ansvarig chef. Laboratoriet utför analyser, har en kontrollfunktion och fungerar som en resurs för styrningen av processerna i våra avloppsreningsverk och vattenverk.

På laboratoriet arbetar du huvudsakligen självständigt med att utföra utsläppskontroll av avloppsvatten, driftkontroll av kemiska dricksvattenanalyser. Dessutom ingår inhämtning av prover och skötsel och rengöring av automatiska provtagare. Du är även ställföreträdande kvalitetsansvarig för kvalitetsystemet på laboratoriet.

Du har kontakter med andra enheter inom kommunen och även kommunmedborgare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en laborant ut i fingertopparna! Du både trivs med och är bra på att arbeta så väl självständigt som i grupp. Du tycker om att ha ansvar, har ett driv som gör att du tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag och strävar efter ordning och reda. Du vill känna stolthet i utfört jobb.

Den person vi söker har följande kvalifikationer:
- Relevant utbildning gärna högskola eller motsvarande
- Några års erfarenhet av laboratoriearbete
- Goda datorkunskaper i Microsoft Office program
- B-körkort
- God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska.
- Certifikatutbildning inom provtagning, provhantering och flödesmätning samt provtagning recipienter är meriterande.

Som person är du strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Kristina Östling, VA chef 063-14 39 38
Jenny Haapala, arbetsledare 063-14 30 00
Charlotte Tallyen, kemiingenjör 063-14 30 00

 

Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-06-02


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 april

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Laboratorieingenjör till Vatten Östersund