Östersunds kommun

HR-chef

Hur skulle du vilja vara med och leda Östersunds kommun in i framtiden?

Östersunds kommun är en politiskt styrd organisation med mer än 5 100 personer anställda i åtta förvaltningar. Vi har ca 400 olika yrken som arbetar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggareFör att nå dit ska vi skapa de bästa förutsättningarna, ta tillvara på alla medarbetares kompetens och vilja att utvecklas och skapa en kultur som bidrar till att göra alla medarbetare stolta.

 

Uppdrag

I uppdraget ingår att driva och utveckla kommunens gemensamma arbetsgivarpolitik och att bidra till att förvaltningsledningar och chefer i organisationen får det strategiska och operativa stöd i arbetsgivarfrågor som de har behov av. Vi står just nu i fasen för implementering av ett förändringsarbete kring vår kultur och vårt arbetsgivarvarumärke. Här har du chansen att vara med från början och bygga grunden utifrån vårt nya arbetsgivarlöfte - Framåt med hjärtat.

Som HR-chef har du ett tydligt strategiskt fokus där dina starka förmågor är att se helhet och sammanhang och att leda genom andra. Du får saker att hända genom ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap och genom din förmåga att skapa såväl strukturer som förtroende och engagemang. Du kommer att få både möjligheter och utmaningar med ämnesbredd och komplexa men samtidigt stimulerande uppgifter av både strategisk och operativ karaktär.

Du har ett nära samarbete med kommundirektörens ledningsgrupp och samverkan med de fackliga organisationerna. Du företräder kommunen i arbetsgivarfrågor såväl internt som externt och du är föredragande inför kommunstyrelsen.

Den samordnade HR-funktionen tillhör kommunledningsförvaltningen och HR-chef är direkt underställd kommundirektören. Du är närmaste chef för samtliga medarbetare på Område HR vilket idag är 17 personer.

 

Förväntningar på dig

Vi söker dig som brinner för HR-frågor och som tillsammans med medarbetarna på Område HR vill utveckla Östersunds kommun till en ännu bättre arbetsgivare. Du är en erfaren ledare som under flera år arbetat strategiskt med HR-frågor i en större, komplex organisation. 

Du är omvärldsorienterad och ser helhet före delar. Du är en utvecklingsinriktad och drivande person som har viljan att hitta lösningar och modet att omsätta dem i handling. Du är flexibel i arbetet med att anpassa HR-frågorna till verksamhetsmålen.  Det förväntas av dig att du tar initiativ till och föreslår förändringar inom verksamhetsområdet. Du har ett intresse för personalekonomi och kan omsätta det till praktisk nytta.
 
Du är en engagerad och tydlig ledare med ett kommunikativt ledarskap. Du är utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer, såväl gentemot chefer, förtroendevalda och fackliga organisationer. 

Du har en relevant akademisk examen inom HR-området eller motsvarande kunskaper som vi bedömer som likvärdiga. Erfarenhet av tidigare arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande men inte ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Anders Wennerberg, kommundirektör, 063-14 37 70 eller 070-216 90 25
Victor Fors, facklig representant Akademikerförbundet SSR, 063-14 47 99

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-08-27

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb HR-chef