Östersunds kommun

Alkoholinspektör

Socialförvaltningen är en av åtta förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är Socialnämndens professionella stöd och svarar för stöd till familjer och enskilda. Förvaltningen har cirka 400 medarbetare och är organiserad i fyra verksamhetsområden: Öppenvård, Försörjning, Integration och Barn ungdom vuxen.

Tillståndsenheten där tjänsten ingår är direkt underställd förvaltningschef. Inom enheten arbetar två handläggare med utredning av ansökningar om serveringstillstånd, tillsyn över verksamheter med beviljade serveringstillstånd med mera.

 

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett utåtriktat och varierat arbete med både handläggning och utredning, service, stöd och information. 
Dina arbetsuppgifter består av handläggning och tillsyn inom främst område tobak, folköl och receptfria läkemedel, men på sikt även utredning av ansökningar om serveringstillstånd. Du samverkar med andra myndigheter såsom Polis, Skatteverket med flera. I tjänsten ingår också att arbeta förebyggande, till exempel genom att föreläsa på utbildningar. I rollen ingår tillsynsbesök hos befintliga tillståndshavare samt detaljhandel med tobak och folköl. Dessa besök sker både dag- och kväll/nattetid. 

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla sig uppdaterad i gällande lagstiftning rörande servering av alkohol och detaljhandel av tobak och folköl samt receptfria läkemedel.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning eller alternativ utbildningsbakgrund som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning samt av utredande ärendehandläggning. Det är meriterande med erfarenhet av ekonomisk granskning.

Du är noggrann och strukturerad och effektiv i din handläggning. Du har goda datakunskaper och kan producera utredningsunderlag och välskrivna dokument. Du är ansvarstagande med en god känsla för rättssäkerhet samt tydlig i din kommunikation med sökande. Du trivs med att ge service och fungerar som ett stöd till de sökande genom processen och du skapar även förtroendeingivande relationer med samverkanspartners. Vidare har du god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. 

Vi ser gärna att du har kunskap om tillsynsområdet för tobak och folköl vad gäller lagstiftning, relevanta aktörer och praktiska verktyg. 

B-körkort är ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Helén Eurenius förvaltningschef 063-14 32 05

Maria Stenlund Vision 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2017-06-28

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 6 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Alkoholinspektör