Nacka kommun

Två engagerade förskollärare sökes till Condorens förskolor

I Nacka bor drygt 97 000 personer och antalet ökar stadigt. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytande och stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning.

Kristallens förskola och förskolan Optimus är belägna i Järla respektive Järla sjö, med närhet till kommunikationer och köpcentrum.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med barn i åldersgruppen 1-3, 3-4 alt 4-5 år med start 170807. Arbetet innebär att vara en närvarande, medforskande pedagog i barnets vardag.

Våra ledord: självkänsla, vilja och gemenskap genomsyrar vårt förhållningsätt till barn, kollegor och föräldrar. Vi arbetar med inspiration från Reggio Emilia filosofin med läroplanen som grund. Vi utmanar samt stärker barnets tilltro till den egna förmågan, barnets vilja till delaktighet och strävan efter självständighet. Vår miljö är inbjudande och varsamt utformad. Den inneboende nyfikenhet barnet har möts av material som utmanar dess tidigare erfarenheter. Genom att i verksamheten erbjuda en mängd varierade former för uttryck, ges varje barn utrymme till att upptäcka just sitt språk. Vi arbetar i ämnesövergripande projekt, där barnens initiativ och intressen är utgångspunkter och där barnen lär och inspireras av varandra.

Pedagogisk dokumentation är vårt verktyg för att medvetandegöra vuxna och barn om sitt lärande. Barnets tankar och idéer bemöts med respekt och i reflektion tillsammans med andra barn och vuxna synliggörs sammanhang kring fenomen i vår omvärld.

Vi arbetar genusmedvetet och har en ansvarig genuspedagog på varje förskola. Vi vill ständigt utveckla och förbättra vårt sätt att arbeta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Vi vill helst att du har erfarenhet av att arbeta Reggio Emilia inspirerat, samt är van vid pedagogisk dokumentation. Du är en öppen och positiv person med stort engagemang för ditt uppdrag. Du tycker om att arbeta i arbetslag och vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Vi ser med spänning fram emot din ansökan!

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 maj . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 12 april

Kategorier : Förskollärare


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Två engagerade förskollärare sökes till Condorens förskolor