Nacka kommun

Socialsekreterare - som vill ta nästa steg i karriären - i en attraktiv kommun

Etableringsenheten ger stöd till Nackabor på deras väg mot integration, etablering och egen försörjning. Enheten är en ny enhet som lyder under Arbets- och företagsnämnden och ansvarar för flyktingmottagande, ensamkommande barn och ekonomiskt bistånd. Genom ständiga förbättringar och mod i vårt förhållningssätt strävar vi efter att erbjuda en gemensam och rättssäker ingång för alla Nackabor.

 

Nu söker vi en erfaren socialsekreterare som vill ta nästa steg i karriären i en roll som ärendehandledare inom området ensamkommande barn och unga.

 

Från vårdplan till framtidsplan

För att på bästa sätt möta målgruppen ensamkommande barn och ungas behov och utmaningar är vi övertygande att det krävs ett tydligt arbetssätt med fokus på etablering och integration. Därför har vi finslipat våra processer för att på bästa sätt möta ensamkommande barn och unga på ett individuellt, respektfullt och effektivt sätt, så att de snabbt ska etablera sig via bostad och egen försörjning. Vi tror att alla behöver stöd att bli självständiga unga vuxna men alla behöver inte vård och omsorg. När vi nu ska implementera våra förändrade arbetssätt och fokusera på våra ungdomars egna drivkrafter, drömmar och val för framtiden behöver vi dig som har mod att tänka nytt och framåt.

 

Arbetsuppgifter

Som ärendehandledare kommer du i samverkan med gruppchef att leda och fördela arbetet inom en arbetsgrupp bestående av socialsekreterare som utreder, handlägger och beslutar om ensamkommande barn och unga. En viktig del i tjänsten är även att stötta, metodhandleda och agera bollplank till socialsekreterare under pågående ärende. I din roll ingår också att ansvara för att upprätta rutiner för handläggning och för att rutinerna sedan följs. Du kommer att arbeta på en enhet som drivs av utveckling. Mycket händer i omvärlden inom våra ansvarsområden och det är viktigt att vi förändrar och utvecklar vår verksamhet med utgångspunkt från vad våra målgrupper bäst behöver. Du behöver ha en beredskap att kunna bistå socialsekreterare i hantering av handläggningsärenden i enlighet med SoL och LVU.Du ansvarar även för samverkan med andra berörda aktörer kring ärendeprocesser och specifika individärenden.

 

Kvalifikationer

  • Socionomexamen och minst fem års erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och utredningsarbete inom området barn och ungdom.
  • Mycket goda kunskaper om rättsläget inom området barn och ungdom är ett krav.
  • Goda kunskaper om rättsläget inom området ensamkommande är ett krav.
  • Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation är ett krav.
  • Erfarenhet av arbetsledning och av att leda i förändring är meriterande.

Vidare söker vi dig som är trygg i rollen som socialsekreterare och ser möjligheter i varje situation och medarbetare. Du har en mycket god pedagogisk förmåga. Du är lösningsfokuserad, engagerad och modig samt van vid att arbeta både självständigt och med många samarbetspartners. Du har en god förmåga att strukturera arbetet och göra självständiga bedömningar. Du har också en god kommunikativ förmåga i både skrift och tal.

 

Anställning

Tjänsten är tillsvidare och på heltid, tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 31 maj och urval kommer att ske löpande så ansök gärna idag!

 

För mer information om tjänsten:

Pia Stark, enhetschef, tfn 08 - 718 89 83.

 

Fackliga Företrädare

Tedros Amelash, Vision, tfn 08-718 75 96 

 

Inför rekryteringsarbetet har Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

I Nacka bor närmare 100 000 personer och antalet ökar stadigt. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytande och stor valfrihet. All vår verksamhet tar avstamp i kommunens vision öppenhet och mångfald och vår grundläggande värdering förtroende och respekt för människors kunskap och egen förmåga samt för deras vilja att ta ansvar ska genomsyra allt vi gör i kommunen, varje beslut som fattas!  

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 19 maj

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Socialsekreterare - som vill ta nästa steg i karriären - i en attraktiv kommun