Nacka kommun

Miljöplanerare till Miljöenheten!

Miljöenheten arbetar för att skydda nackabornas hälsa och miljön och bidra till att skapa attraktiva livsmiljöer i hela Nacka, nu och i framtiden. Våra arbetsområden omfattar bland annat kontroll av miljöfarliga verksamheter, restaurangers livsmedelshantering, försäljning av alkohol och tobak och strategiska miljöfrågor i utvecklingen av Nackasamhället. Hos oss blir du en del av ett engagerat och kompetent gäng med höga ambitioner, där våra varierande profiler och erfarenheter gör att vi kompletterar och utvecklar varandra.

Vi söker dig som kan, vill och vågar vara med och driva miljöfrågor i stadsutvecklingsarbetet i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Antar du utmaningen?

Miljöplanerare 

Arbetsbeskrivning
Som miljöplanerare kommer du att ha en viktig roll i stadsbyggnadsprocessen. Vi arbetar i projektform och du kommer att vara med i de projektgrupper som ansvarar för att ta fram program och detaljplaner. Du beställer och tar fram utredningar inom ansvarsområdet, till exempel miljökonsekvensbeskrivningar, dagvattenutredningar och bullerutredningar. Du samarbetar brett med andra kompetenser och enheter inom kommunen och säkerställer att miljöfrågorna hanteras på ett bra sätt i projekten.

Till din hjälp har du en glad och hjälpsam grupp med 4 andra miljöplanerare, och dessutom hela miljöenhetens samlade kompetens inom många olika områden. Vår enhet består av ca 30 medarbetare och vårt arbetsklimat kännetecknas av arbetsglädje och höga ambitioner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning inom samhällsplanering, miljövetenskap eller motsvarande, med intresse för miljö- och stadsbyggnadsfrågor och vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet inom verksamhetsområdet. Kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr fysisk planering är ett krav. Det är en fördel om du har goda kunskaper om dagvattenfrågor och/eller GIS-verktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du har förmåga att se helheten, är lösningsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Du är en person som lyssnar men kan också stå på dig när det behövs. 

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta hemifrån, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar. Läs mer på nacka.se/medarbetare.

Om anställningen
Tillsvidareanställing, heltid. Tillträde enligt ök. Sista ansökningsdag 25/6. 

Kontaktpersoner
Sara Nadbornik, HR-specialist, 08 718 91 91 / 
sara.nadbornik@nacka.se

Facklig företrädare
Tina Edén, Sveriges ingenjörer, 08 718 84 88.
Yvette Forssmark, Vision, 08 718 91 68. 

Nu växer Nacka kommun snabbare än någonsin och vi står mitt i en spännande utveckling. På västra Sicklaön skapar vi en tät, blandad och hållbar stad samtidigt som tunnelbanan byggs ut till Nacka. I övriga delar av kommunen arbetar vi med stadsutveckling i lokala centrum, omvandling av fritidshusområden och planering av nya verksamhetsområden för handel och företagande. Nacka har en rik industrihistoria som vi blir påminda om när vi nu utvecklar gammal industrimark för nya ändamål.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Miljöplanerare till Miljöenheten!