Nacka kommun

Miljöplanerare - Markföroreningsexpert till Miljöenheten!

Miljöenheten arbetar för att skydda nackabornas hälsa och miljön och bidra till att skapa attraktiva livsmiljöer i hela Nacka, nu och i framtiden. Våra arbetsområden omfattar bland annat kontroll av miljöfarliga verksamheter, restaurangers livsmedelshantering, försäljning av alkohol och tobak och strategiska miljöfrågor i utvecklingen av Nackasamhället. Hos oss blir du en del av ett engagerat och kompetent gäng med höga ambitioner, där våra varierande profiler och erfarenheter gör att vi kompletterar och utvecklar varandra.

Vår enhet består av ca 30 medarbetare och vårt arbetsklimat kännetecknas av arbetsglädje och höga ambitioner.

Vi söker dig som kan, vill och vågar vara med och driva miljöfrågor i stadsutvecklingsarbetet i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Antar du utmaningen?

Miljöplanerare - Markföroreningsexpert

Arbetsbeskrivning
Som markföroreningsexpert kommer du att ha en viktig expertroll i det proaktiva arbetet inför planerad exploatering, men också när det dyker upp oväntade markföroreningar i pågående projekt. Du kommer att vara med i de projektgrupper som ansvarar för att ta fram program och detaljplaner och bidra med din kompetens. Du beställer och granskar utredningar inom ansvarsområdet och bedömer och kravställer vilka åtgärder som behövs för att marken ska kunna användas för det nya ändamålet. Du jobbar både i en stödjande expertroll mot projektledare inom plan och exploatering, och som kravställande tillsynsmyndighet.

Till din hjälp har du en glad och hjälpsam grupp med 4 andra miljöplanerare, 11 miljö- och hälsoskyddsinspektörer och dessutom hela miljöenhetens samlade kompetens inom många olika områden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad inom ekotoxikologi, miljökemi eller motsvarande, med intresse för miljö- och stadsbyggnadsfrågor och vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet inom verksamhetsområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är flexibel, då frågor ibland behöver lösas med kort varsel. Du har förmåga att se helheten, är lösningsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Du är en person som lyssnar men också kan stå på dig när det behövs. 

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta hemifrån, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar. Läs mer på nacka.se/medarbetare.

Om anställningen
Tillsvidareanställing, heltid. Tillträde enligt ök. Sista ansökningsdag 25/6. 

Kontaktpersoner
Sara Nadbornik, HR-specialist, 08 718 91 92 / 
sara.nadbornik@nacka.se

Facklig företrädare
Tina Edén, Sveriges ingenjörer, 08 718 84 88.
Yvette Forssmark, Vision, 08 718 91 68. 

Nu växer Nacka kommun snabbare än någonsin och vi står mitt i en spännande utveckling. På västra Sicklaön skapar vi en tät, blandad och hållbar stad samtidigt som tunnelbanan byggs ut till Nacka. I övriga delar av kommunen arbetar vi med stadsutveckling i lokala centrum, omvandling av fritidshusområden och planering av nya verksamhetsområden för handel och företagande. Nacka har en rik industrihistoria som vi blir påminda om när vi nu utvecklar gammal industrimark för nya ändamål.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Miljöplanerare - Markföroreningsexpert till Miljöenheten!