Nacka kommun

Landskapsarkitekt till Enheten för planering & tillstånd

Enheten för planering och tillstånd bildades 1 januari 2017 och har idag ca 30 medarbetare. Enheten ansvarar bland annat för den långsiktigt strategiska utvecklingen av allmän plats och allmänna anläggningar kopplat till stadsutvecklingen. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar i Nacka stadshus där vi sitter i ett öppet kontorslandskap med flexibla platser

Vi söker nu en Landskapsarkitekt!

Arbetsuppgifter
Som landskapsarkitekt kommer du att ha en viktig roll i stadsbyggnadsprocessen. Vi arbetar i projektform och du kommer att vara med i de projektgrupper som ansvarar för att ta fram program och detaljplaner. Du beställer och tar fram utredningar inom ansvarsområdet till exempel förstudier och kvalitetsprogram till planhandlingar samt delar av exploateringsavtal. Du samarbetar brett med andra kompetenser och enheter inom kommunen.

Du kommer att vara med och planera hur vi i framtiden ska arbeta strategiskt med de gröna och blå frågorna men även med att utveckla gestaltningen av det offentliga rummet, för att utbudet ska upplevas attraktivt och tillgängligt för alla som bor och verkar i kommunen. Detta är särskilt aktuellt i samband med att Nacka fram till år 2030 ska bygga stad med plats för 13 600 bostäder och 10 000 arbetsplatser på västra Sicklaön.

Du kommer också att bidra med att utveckla våra arbetsprocesser, tillsammans med övriga medarbetare. 

I arbetet ingår skriftlig och muntlig kommunikation, som exempelvis samråd med sakägare, informationsmöten för allmänheten samt att skriva och presentera ärenden för politiken.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad landskapsarkitekt med intresse för gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor och vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet inom verksamhetsområdet. Kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr fysisk planering är ett krav. Det är en fördel om du har erfarenhet av stadsplanering och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi värdesätter att du är en person som har förmåga att se helheten, samt tycker om att arbeta tillsammans med andra mot uppsatta mål.

Körkort för personbil är ett krav. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta hemifrån, tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar. Läs mer på nacka.se/medarbetare.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Mer information och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du enhetschef Mikael Ranhagen, tel. 08-718 83 38. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 juni. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Fackliga representanter
Ramin Shab Afrooz, Sveriges ingenjörer, 08-718 88 26.
Yvette Forsmark, Vision, 08-718 91 68.

Till bemannings-, rekryteringsfirmor och säljare - vänligen respektera att vi inför den här rekryteringen noggrant tagit ställning till och valt kanaler för arbetet att hitta vår nya kollega varför er hjälp undanbedes i den här rekryteringen. 

I Nacka bor närmare 100 000 personer och vi bygger bostäder med målet att bli 140 000 fram till 2030. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytande och stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning. Nacka är en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Vi är nu inne i ett skede där vi planerar för tunnelbanan, fördubblar tillväxttakten och gör stora utbyggnader.

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 juni . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Juridik


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Landskapsarkitekt till Enheten för planering & tillstånd