Nacka kommun

GIS ingenjör till Lantmäterienheten!

På Lantmäterienheten i Nacka arbetar förrättningslantmätare, kart&GIS-ingenjörer och mätningsingenjörer. Vi är cirka 27 på enheten varav 9 stycken kart- eller GIS-ingenjörer. Det finns mycket goda möjligheter att utvecklas yrkesmässigt. I Nacka provar vi gärna nya idéer och fattar besluten långt ut i organisationen. Vi deltar aktivt i benchmarking och annat erfarenhetsutbyte tillsammans med andra kommuner.

Vi sitter i nyrenoverade, moderna lokaler i Nacka stadshus, knappt 10 minuter från Slussen.

Arbetsbeskrivning
Som resurs i Kart & GIS-gruppen kommer du bl.a. jobba med att skapa GIS-kartor och underlag inom samhällsplanering och miljöledning. Vi arbetar mycket på uppdrag av andra enheter och inom stadsbyggnadsprojekten, därför lägger vi stor vikt vid din förmåga att se möjligheterna med GIS i samhällsplanering samt din förmåga att förmedla dina kunskaper.

I Kart & GIS-gruppen jobbar vi även med systemförvaltning och utveckling av våra interna kartsystem. Vi har ett webbaserat OpenSource-GIS för spridning av geodata. För GIS-analyser använder vi främst QGIS, ArcGIS och FME.

Vi har under 2016 skapat en 3D-databas som möjliggör spridning och ajourhållning av 3D-byggnader i Nacka, och är nu inne i ett arbete med att marknadsföra och sprida möjligheterna med 3D-användning.

Beroende på din bakgrund och intresse kommer du arbeta inom något av Kart & GIS-gruppens områden.

Kvalifikationer
Du skall ha en akademisk examen inom samhällsplanering eller GIS eller annan relevant utbildning. Du skall vara van med att utföra GIS-analyser och skapa kartor i QGIS, ArcGIS eller FME. Du ska ha god förmågan att förmedla dina kunskaper och möjligheterna med GIS. Det är meriterande om du besitter goda kunskaper inom förvaltning och utveckling av OpenSource-GIS/webbaserade GIS-lösningar.

Du skall vara lyhörd och kunna lyssna på kundens behov och önskemål. I arbetet krävs att du är ansvarstagande och drivande och intresserad av att lära nytt.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande rekrytering, så ansök så snart som möjligt dock senast 6 juni! 

Kontaktperson
Karolina Stenström, biträdande lantmäterichef, 08-718 94 27, 
karolina.stenstrom@nacka.se

Facklig företrädare
Tina Edén, Sveriges Ingenjörer, 08-718 94 88 och tina.eden@nacka.se

Mattias Wiik, Vision, 08-718 94 19 och mattias.wiik@nacka.se


Eventuell rekryteringshjälp undanbedes

I Nacka bor snart 100 000 personer och antalet ökar stadigt. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytande och stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa de bästa förutsättningarna för kreativitet, innovation och kunskapsdelning. Nu växer Nacka kommun snabbare än någonsin och vi står mitt i en spännande utveckling. På västra Sicklaön skapar vi en tät, blandad och hållbar stad med 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser inom 15 år, samtidigt som tunnelbanan byggs ut till Nacka centrum. I övriga delar av kommunen arbetar vi med stadsutveckling i lokala centrum, större och mindre kompletteringar av nya bostäder, omvandling av fritidshusområden samt planering av nya verksamhetsområden för handel och företagande.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 6 juni . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb GIS ingenjör till Lantmäterienheten!