Nacka kommun

Björknässkolan söker en grundskollärare 1-7 till vår särskilda undervisningsgrupp

Välkommen till Nackas kommunala skolor!

Vi är en av de främsta skolkommunerna som når mycket goda resultat tack vare våra professionella medarbetare. Genom beprövad och ny pedagogik bejakar vi kreativitet för att stimulera barns och ungdomars lärande. Vi använder gärna moderna tekniska hjälpmedel och fokuserar på att utveckla pedagogiken och metodiken för att använda tekniken på rätt sätt.

Här vågar vi pröva nya sätt och arbetar aktivt med att dela erfarenhet och kompetens mellan våra 2500 fantastiska medarbetare inom förskola och skola. 

Välkommen att bli en del av ”Våga göra – Våga dela”!

Björknässkolan söker en behörig lärare för elever i skolår 1-6 gärna med specialpedagogisk kompetens till vår särskilda undervisningsgrupp Björkbacken. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn som är i behov av särskilt stöd. Du är driftig och kan arbeta självständigt samt är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du vill vara med och delta aktivt i skolans utvecklingsarbete och fokusera på möjligheter. Du har intresse för eller kompetens inom IKT.

Arbetuppgifterna kommer att vara mycket varierande, varför en god förmåga till överblick är viktig. Du ska gilla tanken på att vara en del av det övergripande arbetet i verksamheten d.v.s. utanför ramen för ämnesundervisning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Björkbacken är en särskild undervisningsgrupp som är belägen på Björknässkolan. Undervisningsgruppen består av cirka åtta elever och ni är tre eller fyra personer som bildar laget kring eleverna. Vi arbetar med hundassisterad pedagogik. Du kommer att ha ämnesansvar för de inskrivna eleverna i gruppen. I arbetsuppgifterna ingår också att vara delaktig i det elevsociala arbetet tillsammans med dina medarbetare. För att kunna integrera våra elever samarbetar vi också med övriga arbetslag på Björknässkolan och ingår som en naturlig del i skolans organisation.

Den gemensamma nämnaren för våra elever är att de har haft svårt att fungera i stora klasser/skolor och en del av våra elever har också haft hög skolfrånvaro. Grundproblematiken kan se väldigt olika ut. Många av våra elever är diagnostiserade. Vi vill ge eleverna en tro på sina egna möjligheter och förmågan till att forma ett bra liv. Vi utgår därför från varje elevs behov och upprättar ett tätt samarbete med föräldrar och eventuella sociala myndigheter eller andra för eleven viktiga insatser.

Kvalifikationer
Du ska ha lärarutbildning samt legitimation.

Kvalifikationer som är meriterande
Du har några års erfarenhet som lärare gärna med erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd.
Du är flexibel i ditt arbetssätt och har mycket god samarbetsförmåga.
Du är tydlig och trygg i din yrkesroll gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du har goda kunskaper inom IKT.

Anställningsinformation
Tillsvidare - heltid
Tillträde: 2017-08-14 eller enligt överenskommelse
Individuell lönesättning.

Kontaktpersoner:
Bitr.rektor, Åsa Selin Finberg
070-431 85 25

Rektor, Leif Högström
070-431 8510

I Nacka bor drygt 95 000 personer och antalet ökar stadigt. Vår service präglas av effektivt resursutnyttjande, starkt medborgarinflytandeoch stor valfrihet. Inom alla verksamheter är ambitionen att skapa bästa förutsättningar för kreativitet, innovation och kunskapsdelning.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Nacka kommun

Alla jobb hos Nacka kommun

Liknande jobb Björknässkolan söker en grundskollärare 1-7 till vår särskilda undervisningsgrupp