Migrationsverket

Regioncontroller till Region Syd

Vi söker just nu en regioncontroller till region Syd med placering i Malmö för ett föräldravikariat.

Som regioncontroller tillhör du budget och analysenheten som har sin bas på huvudkontoret i Norrköping men där varje regioncontroller sitter placerad i sin region. Du kommer att vara placerad i Malmö. Ni har ett gott samarbete mellan regionerna med veckovisa teammöten, månadsvisa videosamtal och återkommande träffar.

I rollen som regioncontroller är du en del av region Syds ledningsgrupp och arbetar främst med att stötta regionchefen i frågor som rör budget, planering och uppföljning. Du är en person som vill ha en fri roll där du självständigt skapar förutsättningar för att leverera. Du arbetar nära verksamheten och regionens chefer samt har en mycket god förmåga att se samband mellan verksamhet och ekonomi.

Vi söker dig som tidigare arbetat eller idag arbetar som controller. Du söker en roll där du ingår i en dynamisk myndighet och har en nyckelroll. Du har hög integritet, växer med ansvar och trivs bäst när du får arbeta såväl strategiskt som operativt. 

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar där alla jobbar tillsammans med respekt för varandra. Det blir en lärorik tid där du får utveckla både dig själv och din yrkesroll.

Arbetsuppgifter
I rollen som regioncontroller ansvarar du för att stötta region Syds ekonomiska planering och uppföljning.

Du ingår i ledningsgruppen och jobbar nära tillsammans med regionchefen, verksamhetsexperter, redovisningsekonomer samt berörda chefer inom regionen.

Du leder budgetarbetet och är drivande för frågor angående ekonomistyrning inom regionen.

Till dina arbetsuppgifter hör bland annat att vara involverad i att ta fram underlag inför aktivitets-, produktions- och bemanningsplanering där du följer upp och analyserar utfall och avvikelser.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod. 

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen med ekonomisk inriktning och har erfarenhet av arbete inom controlling där du har arbetat med strategisk uppföljning, budgetering och planering. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Du har mycket goda kunskaper i MS Office och är avancerad användare i Excel. Din förmåga att skapa en helhetssyn är viktig i denna roll för att föra arbetet framåt på ett effektivt sätt.

För att trivas i rollen drivs du av att ha många kontaktytor samtidigt som du är självgående i det dagliga arbetet.

Du är van vid att arbeta med ekonomi och verksamhetsstyrning och det är meriterande om du gjort det inom statlig verksamhet.

Personliga kompetenser
Som person kommunicerar du på ett tydligt sätt. Det viktigaste för att trivas i denna roll är att du är självgående och kan strukturera upp ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du driver dina processer framåt. Du har ett coachande förhållningssätt till dina kontaktytor och förmedlar budskap på ett tydligt sätt. Du har en omvittnat god samarbetsförmåga genom att du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt.

I ditt arbete agerar du med hög integritet baserat på väl grundade och tydliga värderingar. Du förstår numeriska underlag och löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt.

Upplysningar
Anställningsform: Vikariat på 10-12 månader

Arbetstid: Kontorstider

Resor i befattningen: Förekommer

Vi tillämpar individuell lönesättning

Placering: Malmö

Tillträde för befattningen: aug/sept 2017 eller enligt överenskommelse

Vänligen notera att tester kan förekomma i denna rekryteringsprocess.

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen eller befattningen kan du mejla till ansvarig Rekryteringskonsult 
johanna.andersson@dfind.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 25/6 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vänligen skicka in din ansökan på svenska. 

Då vi efterfrågar mycket goda skriftliga kunskaper i svenska kommer vi lägga stor vikt vid din ansökningshandling och hur du formulerar dina svar på urvalsfrågorna. Vi kommer även att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Regioncontroller till Region Syd