Mercuri Urval

Verksamhetschef / Stf. Kommunchef Med stor möjlighet att påverka utvecklingen i Grums kommun

Grums kommun har ca 9 000 invånare och ligger vid Vänerns strand 20 minuters bilfärd från Karlstad. I Grums kommun finns de fördelar den lilla kommunen kan erbjuda. Här finns närhet på alla sätt – till natur och vatten, till aktivitet och engagemang, till service och handel och inte minst människor emellan.


Grums kommun söker nu en Verksamhetschef/ Stf. Kommunchef med övergripande ansvar för kommunens  kärnverksamheter vård/omsorg, utbildning och samhällsbyggnad. Grums kommun växer och rollen som Verksamhetschef innebär därför stora möjligheter att utveckla både det egna området Verksamhet, men även kommunens utveckling i stort.

Förvaltningsorganisationen i Grums kommun består av tre delar, gemensam service, medborgarkontor och verksamhet. Samtliga lyder politiskt under kommunstyrelsen. Verksamhet utför kommunens service inom kärnverksamheterna vård/omsorg, utbildning och samhällsbyggnad och är omfattande både gällande personal och budget. Tjänsterna ska utföras med kvalitet och service enligt beslutade mål och på ett så effektivt sätt som möjligt.

Som Verksamhetschef har du ett övergripande ansvar att leda och samordna arbetet som ingår i området Verksamhet innefattande ekonomiskt ansvar, verksamhetsansvar och personalansvar. Verksamhetschef har det övergripande personalansvaret över 19 områdeschefer, men har i det dagliga arbetet stöd av tre biträdande verksamhetschefer som driver och leder frågor inom respektive kärnverksamhet. 

I rollen ingår ett tydligt ansvar för helheten av  Grums kommun och att samverka inom kommunen samt ta ett helhetsperspektiv i ledningsgruppen. Du har ett nära samarbete med kommunchef till vilken du även rapporterar till. Som Verksamhetschef är du även Ställförträdande Kommunchef .

Vi bedömer att du som söker tjänsten bör ha en för uppdraget relevant utbildning. Du har tidigare haft personalansvar och erfarenhet av att leda genom andra chefer. Vi ser gärna att du har en erfarenhet från socialtjänst eller skola. Du har god språklig förmåga och kommunicerar flytande både på svenska och engelska. Meriterande är om du har förståelse för en politiskt styrd verksamhet.

Du trivs i en roll där du får stor möjlighet att påverka. Du har ett utvecklings- och samarbetsorienterat arbetssätt med en helhetssyn. Din kommunikation är pedagogisk och förtroendeskapande och du är bra på att utveckla positiva relationer.

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev med CV snarast, dock senast 17 maj, via www.mercuriurval.se (ref. nr SE-11955). Eventuella frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Emelie Bergman på 019-19 68 04 eller Nicklas Jungander på Mercuri Urval 019-19 68 05.


www.grums.se

Ansök snarast . Arbetsort : Grums . Publicerat : 28 april


Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval

Liknande jobb Verksamhetschef / Stf. Kommunchef Med stor möjlighet att påverka utvecklingen i Grums kommun