Mercuri Urval

Utbildningschef Utveckling - ledarskap - helhetssyn

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se. Nu söker Tierps kommun en Utbildningschef.

Vi erbjuder  en  spännande utmaning  med möjlighet att  påverka, utveckla och ta ett övergripande ansvar för en av de viktigaste sektorerna i vår kommun. Du  får en stor möjlighet att göra skillnad och att  påverka dagens och framtidens skola  i kommunen. Du arbetar för kommunen som helhet, tar ansvar för och bidrar till att alla kommunens verksamheter har möjlighet att utvecklas.

 

 

Att vara utbildningschef i Tierps kommun kräver förståelse för den mindre kommunens förutsättningar och utmaningar, med närhet till medarbetare, förtroendevalda och medborgare. Som utbildningschef ansvarar du för Tierps kommuns utbildningsfrågor. Du leder en verksamhet som består av förskola, grundskola och gymnasieskola med närmare 700 medarbetare. Du driver verksamheten så att barn, elever och studerande erhåller en relevant utbildning av god kvalitet. I detta avseende har du  även modet att tänka i okonventionella banor.

 

Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Genom samverkan tar du och dina medarbetare helhetsgrepp för Tierps kommuns positiva utveckling. Att samverka externt och omvärdsbevaka är en given del i uppdraget, liksom att vara en god ambassadör för kommunen.

 

Ett stort samhällsengagemang och ett intresse av att ingå i och verka för deltagande i nationella, regionala samt lokala nätverk och grupper är en  annan viktig egenskap  vi söker hos en relevant kandidat.

Utvecklingsarbete och förmågan att motivera dina medarbetare att nå uppsatta mål är lika viktigt  som  att du har ett strategiskt perspektiv och en förmåga att se helheter.

 

Du har  en för rollen relevant akademisk examen. För att bli framgångsrik bör du dessutom ha erfarenhet av att leda genom chefer och förståelse för vad det innebär att arbeta i en politikerstyrd organisation.

Det är en fördel om du även har erfarenhet av att ha arbetat med utvecklingsarbete såväl inom som utanför kommunal verksamhet.

 

Som person är du tydlig, lyhörd och trygg i ditt ledarskap. Du har en stark tillit till andra människor och har lätt för att delegera. Du har en öppen coachande ledarstil och förmåga att skapa en tydlig vision för skolan, präglad av sammanhang, engagemang och entusiasm.

 

Om du har frågor om rollen  eller rekryteringen, kontakta  vår konsult på Mercuri Urval, Jan Olsson  tel.070-6164290.

Låter det som en intressant möjlighet? Ansök senast den 14 maj via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 12099).


www.tierp.se

Ansök snarast . Arbetsort : Tierp . Publicerat : 27 april


Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval

Liknande jobb Utbildningschef Utveckling - ledarskap - helhetssyn