Mercuri Urval

HR-Chef till divisionen Biovetenskap och Material Vill du vara med och bygga RISE framtida HR-funktion?

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster.  RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.

RISE är inne i en stor förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern, vilket ger stora möjligheter för hela RISE att ta del av all den tvärfunktionella kunskap som finns inom de olika benen. Vi är idag organiserade i 6 divisioner och mitt i uppbyggandet av vår centrala HR-funktion så du kommer in i ett mycket spännande skede av vår resa. Vi inom HR ska aktivt bidra till framgången av denna resa.

 

Vårt mål är att RISE HR funktion ska bidra med ett strategiskt HR fokus för hela koncernen samt inom de 6 divisionerna. Vi kommer att driva utvecklingen inom strategiskt viktiga HR-områden för koncernen. RISE vision är att vara en kompetens-intensiv organisation med fokus på forskning och innovation och det ställer höga krav på oss inom HR. Koncernen efterfrågar också att vi jobbar proaktivt och ger kompetent stöd kring operativa HR frågor tillsammans med koncernens chefer.

 

Divisionen Biovetenskap och Material har idag cirka 350 medarbetare och består av 4 enheter, med bakgrund inom främst Jordbruk och Livsmedel samt Läkemedel, Life Science och återvinning. Divisionen är dynamisk och här är fokus framåt och förändring. Divisionen jobbar idag mot i stort sätt alla branscher och alla kunder eftersom de är så breda.

 

Inom divisionen ansvarar du för att vägleda och stödja med HR-relaterade frågor, du driver på implementeringen av koncerngemensamma policys, processer och specifika HR-riktlinjer, har en stor förstelse för divisionens affär och verksamhet och du leder, utvecklar och utmanar cheferna inom HR-relaterade frågor. Vidare har du erfarenhet av att ha arbetat med HR hantverket inom många operativa HR områden.

 

För att bli framgångsrik hos oss tror vi att du har en kandidatexamen inom HR, annan relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet inom HR och du beskrivs av andra som en progressiv och modig person med mycket energi. Du är en relationsskapare på olika nivåer och du är duktig på att kommunicera och gillar att lösa problem. Vidare tror vi att du gillar att både lyfta blicken mot framtiden och analysera den samt att vara operativ i vardagen och du är flytande i engelska och svenska i både tal och skrift.

 

Vidare rapporterar du till vår HR-direktör och du sitter med i ledningsgruppen för divisionen. HR-funktionen består av totalt 6 HR-chefer och 11 HR specialister som jobbar i matris över hela koncernen med arbetsmiljöfrågor, ersättningsfrågor och lönefrågor, förhandlingsfrågor, kultur- kompetens- & ledningsutvecklingsfrågor och Employer brandingfrågor.

 

Vi erbjuder dig ett spännande HR arbete inom en organisation med ett starkt varumärke med stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Du kommer att vara ”the single point of contact” gentemot divisionen vad gäller HR-frågor. Placering för tjänsten Göteborg är och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

 

Vill du bli en del av vårt engagerade HR team?

 

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12032. Eventuella frågor besvaras av Suzanne Waxberg, tel. 031-333 5216 på Mercuri Urval.

 

 


www.ri.se

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 26 april


Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval

Liknande jobb HR-Chef till divisionen Biovetenskap och Material Vill du vara med och bygga RISE framtida HR-funktion?