Mercuri Urval

COMPENSATION & BENEFITS SPECIALIST Vill du vara med och bygga RISE framtida HR-funktion?

RISE – Sveriges forskningsinstitut
Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster.  RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten

RISE är inne i en stor förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern, vilket ger stora möjligheter för hela RISE att ta del av all den tvärfunktionella kunskap som finns inom de olika benen. Vi är idag organiserade i 6 divisioner och mitt i uppbyggandet av vår centrala HR-funktion så du kommer in i ett mycket spännande skede av vår resa. Vi inom HR ska aktivt bidra till framgången av denna resa.

 

Som Compensation & Benefits specialist kommer du att ansvara för hela RISE kompensations modell med befattningsvärderingssystem och lönestrukturer men också för vår uppsättning av förmåner. Vidare ansvarar du för området pensioner och försäkringar och du leder lönerevisioner och lönekartläggningar för hela koncernen. Du har också ett övergripande ansvar för all HR-statistik.

 

Vårt mål är att RISE HR funktion ska bidra med ett strategiskt HR fokus för hela koncernen samt inom de 6 divisionerna. Vi kommer att driva utvecklingen inom strategiskt viktiga HR-områden för koncernen. RISE vision är att vara en kompetens-intensiv organisation med fokus på forskning och innovation och det ställer höga krav på oss inom HR. Koncernen efterfrågar också att vi jobbar proaktivt och ger kompetent stöd kring operativa HR frågor tillsammans med koncernens chefer.

 

För att bli framgångsrik hos oss som Compensation & Benefits specialist tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av att leda ett liknande specialistområde inom en större organisation. Du gillar att analysera och finna lösningar och du har erfarenhet av projekt och eller programledning. Vi tror också att du är duktig på att förhandla och har en god pedagogisk förmåga. Du gillar att samarbete med andra specialister och HR chefer. Meriterande är erfarenhet av avtals/policy harmonisering inom en större organisation.

 

Du rapporterar till vår HR-direktör och du sitter med i ledningsgruppen för HR. HR-funktionen består av totalt 6 HRBP och 11 HR specialister som jobbar i matris över hela koncernen med arbetsmiljöfrågor, ersättningsfrågor och lönefrågor, förhandlingsfrågor, kultur- kompetens- & ledningsutvecklingsfrågor och Employer brandingfrågor.

 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom en organisation med ett starkt varumärke med stora möjligheter till personlig utveckling och där människor trivs. Placering för tjänsten är Göteborg och i rollen ingår en del resande, främst i Sverige.

 

Vill du bli en del av vårt engagerade HR team?

 

Välkommen med din ansökan senast den 14 maj 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12030. Eventuella frågor besvaras av Suzanne Waxberg, tel. 031-333 5216 på Mercuri Urval.

 

 


ww.ri.se

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg, Göteborg . Publicerat : 26 april


Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval

Liknande jobb COMPENSATION & BENEFITS SPECIALIST Vill du vara med och bygga RISE framtida HR-funktion?